Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iron Maiden u Beogradu - neponovljivo

Iron Maiden u Beogradu - neponovljivoIron Maiden su ponovo pokazali da svaki njihov koncert vrijedi odgledati , ili kako bi se to napisalo drugačije, ljudi zaslužuju sve pohvale.

Iako je Beograd grad koji im je još na početku karijere ukazao pažnju Iron Maiden pružaju onaj ugođaj koji će svakako svaki njihov posjetitelj na koncertima pamtiti (ako ste imali sreće da ih gledate vise puta). Tako je bilo i ovog puta u Beogradu.

U 100 minuta predstave (pirotehnike, Eddie lutke u novom izdanju) Bruce Dickinson i ekipa ponudili su set listu koja je vratila fanove u neka vremena, prošla ... Ali to nikako nije bila nostalgija. Ima tu ”vatre” tj.. energije.

Od početne ‘Moonchild’ preko ‘Can I Play With Madness’ publika ali i sami Maideni nisu predahniuli do zadnjih minuta koncerta. Publika skakanjem i gromoglasnim povicima ali i pljeskanjem tako i sami akteri na bini, trčanje s jednog kraja bine na drugi od strane Bruce Dickinsona do fantastičnog ritma Nickoa McBrainom i Steve Harrisa do trojke na gitarama . Energije nije nedostajalo što se vidjelo i kada je završen show.

Publika je dugo pozivala na još jedan bis, ali je pjesma Monthy Pythona ‘Always Look’… iz zvučnika označila da je još jedan koncert Maidena završen.

A između toga bilo je: ‘The Prisoner ‘,’2 Minutes To Midnight’, ‘Revelations’, ‘The Trooper’, ‘The Number Of the Beast’, ‘Seventh Son’ ...

Moglo se primijetiti da i sami Maideni uživaju u showu koji rade, tako je u jednom momentu zastava u rukama Bruce Dickinsona završila na glavi Janick Gersa dok je ovaj imao solo što je izazvalo smijeh kod ostalih kolega (a sve se dalo vidjeti na 2 video bima).

Adrian Smith je pored konstantnog mijenjanja gitara bio zadužen za backing vokale što je u nekim trenucima dovelo i do falš otpjevanih tonova, ali to je samo pokazatelj da nema playbacka. Dave Murray je predstavio sebe na kraju koncerta s Gibson gitarom što je za ovog gitaristu koji je posljednjih 20-ak godina svirao samo Fender gitare - presedan.

‘Fear Of The Dark’ je donio nekako šou do pred sam kraj, ali je prije samog bisa odsvirana pjesma ‘Iron Maiden’. Nije se dugo čekalo na povratak, nekih minute, dvije i tekst pjesme ‘Aces High’ orio se prostorom na Kalemegdanu. ‘The Evil That Men Do’ je prije završne ‘Sanctuary’ otpjevana zborski.

Sama završnica i opraštanje bilo je praćeno kako povicima iz publike da se show nastavi tako od strane benda gdje su s bine letjele trzalice, palice, znojnice i ostalo što su članovi Maidena poklonili fanovima u Fan Pit loži.

Bez suvišnih riječi, odličan koncert veterana heavy metal scene. Odlična organizacija i Avalon produkcije, gdje ste, gdje god bili na prostoru ispred bine jasno čuli svaki ton. Vidimo se uskoro - poručili su Maideni - fanovi mogu samo biti strpljivi dok ih ponovno dočekaju! Do tada, ako se treba ocijeniti koncert ocena je 10+.


Ivica Stankovic

Objavljeno 23.06.2014.

Vremeplov

Smatrali smo da to što sviramo, izlazi iz nas nije umjetno i namješteno. Mislim da je tu ta esencija, srž toga sto se sad naziva RiRock. Vjera da si dobar i poseban - da si iz Rijeke.
Miro Tešević (Fit/Cyberfit), intervju za RiRock.com