Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iron Maiden u Splitu oduševili 20.000 fanova

Iron Maiden u Splitu oduševili 20.000 fanovaNajpopularniji heavy metal bend na svijetu, Iron Maiden, održao je u nedjelju navečer spektakularni open air koncert u Splitu na stadionu Poljud. Unatoč kašnjenju koncerta od sat i pol zbog problema pilota i pjevača Brucea Dickinsona koji upravlja njihovim posebno prilagođenim Boeingom 757 Iron Maideni su u Splitu razveselili oko 20.000 svojih fanova iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Od uvodne numere ”Aces High”, preko ”Two Minutes to Midnight”, ”The Number of the Beast”, ”Heaven Can Wait, ”Clairvoyant” i nezaobilazne himne ”Fear of the Dark” Dickinson je suvereno vladao Poljudom i ”ljudima u crnom”. Koncertu je naravno ”nazočio” i Eddie, zaštitni znak britanskih superzvijezda, te sva sila mitoloških figura iz egipatske mitologije.

Uz raspoložene Maidene, vrhunsku scenografiju, raskošan light-show, odličan zvuk, vatrene stupove i dva velika ekrana teško da je itko s Poljuda otišao razočaran - možda umoran radi čekanja i vrućine u Splitu, ali svakako zadovoljan jer je ovaj, treći, nastup Iron Maidena u Hrvatskoj svakako bio i najspektakularniji.

Nastup je dio njihove velike ”Somewhere Back In Time” svjetske turneje koju sačinjavaju uglavnom pjesme iz njihova najplodnijeg razdoblja od 1980. do 1989. godine, a Dicinkson je za hrvatske medije izjavio da je ovo bio do sada najveći i najbolji njihov nastup u našoj zemlji. Kao predgrupe nastupili su hrvatski metalci Rising Dream i kćerka Stevea Harrisa s bendom. (A.C.)

Objavljeno 11.08.2008.

Vremeplov

Imao sam sreću što sam puno bio uz svoju djecu. Pretpostavljam da sam mogao nastaviti raditi, ali dobio sam ih sa 47 godina. Imate samo jednu priliku za vidjeti razvoj svoje djece. Izabrao sam raditi od kuće kako bih ih mogao gledati.
Bob Seger