Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iron Maiden u Splitu oduševili 20.000 fanova

Iron Maiden u Splitu oduševili 20.000 fanovaNajpopularniji heavy metal bend na svijetu, Iron Maiden, održao je u nedjelju navečer spektakularni open air koncert u Splitu na stadionu Poljud. Unatoč kašnjenju koncerta od sat i pol zbog problema pilota i pjevača Brucea Dickinsona koji upravlja njihovim posebno prilagođenim Boeingom 757 Iron Maideni su u Splitu razveselili oko 20.000 svojih fanova iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Od uvodne numere ”Aces High”, preko ”Two Minutes to Midnight”, ”The Number of the Beast”, ”Heaven Can Wait, ”Clairvoyant” i nezaobilazne himne ”Fear of the Dark” Dickinson je suvereno vladao Poljudom i ”ljudima u crnom”. Koncertu je naravno ”nazočio” i Eddie, zaštitni znak britanskih superzvijezda, te sva sila mitoloških figura iz egipatske mitologije.

Uz raspoložene Maidene, vrhunsku scenografiju, raskošan light-show, odličan zvuk, vatrene stupove i dva velika ekrana teško da je itko s Poljuda otišao razočaran - možda umoran radi čekanja i vrućine u Splitu, ali svakako zadovoljan jer je ovaj, treći, nastup Iron Maidena u Hrvatskoj svakako bio i najspektakularniji.

Nastup je dio njihove velike ”Somewhere Back In Time” svjetske turneje koju sačinjavaju uglavnom pjesme iz njihova najplodnijeg razdoblja od 1980. do 1989. godine, a Dicinkson je za hrvatske medije izjavio da je ovo bio do sada najveći i najbolji njihov nastup u našoj zemlji. Kao predgrupe nastupili su hrvatski metalci Rising Dream i kćerka Stevea Harrisa s bendom. (A.C.)

Objavljeno 11.08.2008.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar