Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iron Maiden u Splitu oduševili 20.000 fanova

Iron Maiden u Splitu oduševili 20.000 fanovaNajpopularniji heavy metal bend na svijetu, Iron Maiden, održao je u nedjelju navečer spektakularni open air koncert u Splitu na stadionu Poljud. Unatoč kašnjenju koncerta od sat i pol zbog problema pilota i pjevača Brucea Dickinsona koji upravlja njihovim posebno prilagođenim Boeingom 757 Iron Maideni su u Splitu razveselili oko 20.000 svojih fanova iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Od uvodne numere ”Aces High”, preko ”Two Minutes to Midnight”, ”The Number of the Beast”, ”Heaven Can Wait, ”Clairvoyant” i nezaobilazne himne ”Fear of the Dark” Dickinson je suvereno vladao Poljudom i ”ljudima u crnom”. Koncertu je naravno ”nazočio” i Eddie, zaštitni znak britanskih superzvijezda, te sva sila mitoloških figura iz egipatske mitologije.

Uz raspoložene Maidene, vrhunsku scenografiju, raskošan light-show, odličan zvuk, vatrene stupove i dva velika ekrana teško da je itko s Poljuda otišao razočaran - možda umoran radi čekanja i vrućine u Splitu, ali svakako zadovoljan jer je ovaj, treći, nastup Iron Maidena u Hrvatskoj svakako bio i najspektakularniji.

Nastup je dio njihove velike ”Somewhere Back In Time” svjetske turneje koju sačinjavaju uglavnom pjesme iz njihova najplodnijeg razdoblja od 1980. do 1989. godine, a Dicinkson je za hrvatske medije izjavio da je ovo bio do sada najveći i najbolji njihov nastup u našoj zemlji. Kao predgrupe nastupili su hrvatski metalci Rising Dream i kćerka Stevea Harrisa s bendom. (A.C.)

Objavljeno 11.08.2008.

Vremeplov

Nekad se govorilo da u našoj kinematografiji imamo slabe scenariste i osrednje redatelje, ali tvrdim da je to velika zabluda - imamo sve veći broj slabih glumaca, koji su raspršeni, koji moraju sinhronizirati banane u reklamama ili pak skaču iz sapunice u sapunicu.
Aldo Paquola, riječki filmski kritičar i publicist