Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

’’Iron Maiden:Flight 666’’

’’Iron Maiden:Flight 666’’Skupina Iron Maiden je u posebno prilagođenom i opremljenom avionu Boeing 757 , zajedno s posadom i glazbenom opremom od 12 tona, obletjela svijet i odradila 23 rasprodana stadionska koncerta pred pola milijuna obožavatelja u Aziji, Australiji, Sjevernoj, Centralnoj i Južnoj Americi u samo 45 dana.

Posjetili su 13 zemalja među kojima Azerbeidžan i Papua Novu Gvineju gdje su morali sletjeti po gorivo na putovanju dugom 70 000km. Pothvat je uspio zahvaljujući njihovom vlastitom Boeing-u 757 kojeg su prigodno prekrstili u Ed Force One. Ono što cijelu priču čini još zanimljivijom jest činjenica da Bruce Dickinson nije samo pjevao na ova 23 koncerta već je i većinu letova odradio sam – kao pilot.

Nagrađivani tvorci dokumentarca, Banger Production iz Toronta (’’Metal, A Headbangers Journey’’ i ’’Global Metal’’) posvuda su pratili Maidene. Producent Sam Dunn i njegov tim snimili su intimni ’’Behind the scene’’ pogled u ovo putovanje, zavirivši, među ostalim, u kokpit, avion, događaje izvan pozornice i samu logistiku Iron Maiden tima.

Sniman u HD rezoluciji, film će se prikazivati u 2K digitalnim kinima uz veličanstvenu 5.1 surround zvučnu kulisu. Miks je odradio Kevin ’’Caveman’’ Shirley, producent Iron Maidena.
’’Iron Maiden:Flight 666’’ donosi svu dramu , uzbuđenje i histeriju koja je pratila bend svaki puta kada su kotači aviona dotakli tlo u novoj državi.

Dokumentiran je intenzitet i iscprpljujući raspored koncerata, borba sa vremenskim zonama, pritisak da se pred ekstatičnom publikom punom išćekivanja prikaže što bolje, ali i zabava koja ih je pratila tijekom cijelog putovanja.

Objavljeno 03.02.2009.

Vremeplov

Nitko me ne razumije... stvarno sam osjećajan.
Iggy Pop