Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Isabelle povela publiku na šetnju Parizom

Isabelle povela publiku na šetnju ParizomSvima je postalo jasno da francuska pjevačica Isabelle Geffroy, poznatija kao Zaz, u Hrvatskoj ima svoju vjernu publiku kada su karte za koncert u zagrebačkom Boćarskom domu planule nedugo nakon puštanja u prodaju. Organizatori su se brzo snašli i prebacili koncert u veći prostor što je još jednom rezultiralo rasprodanim ulaznicama.

Potvrdi njene popularnosti kod nas ide u prilog i činjenica da fanove nije zasmetao niti nesretno izabran dan za koncert, nedjelja. Parkirališta i okolne ulice Doma sportova bile su zakrcane registracijama širom lijepe naše već od 18:00, a među masom okupljenih bili su i naši glazbenici poput Maxa Juričića, Jadranke Bastajić Yaye, Ivane Plechinger, Brune Kovačića.

Dok su se popunjavale tribine i parter Velike dvorane Doma Sportova koja je ugostila Zaz i njenu peteročlanu ekipu bilo je zanimlivo promatrati raznolikost sastava publike u kojoj je bilo i male djece, što se pokazalo korisnim kada je u jednom trenu Isabelle zatražila pomoć u prevođenju, a u pomoć joj priskočila djevojčica od kojih desetak godina, ali i obožavatelja koji su prešli šezdesete.

Iako za glazbeni doživljaj jezična barijera nije bila prepreka, potreba za prevoditeljem bila je očita u više navrata kada je Zaz tijekom koncerta s publikom htjela podijeliti svoje emocije. Vidno uzbuđena i očito zadovoljna prijemom okupljenih u nekoliko se navrata obračala i na hrvatskom jeziku šireći poruke o ljubavi koje je odaslala dva dana ranije i na beogradskom koncertu. Jedna od poruka je bila: ”Prvo morate voljeti sebe kako biste bili u stanju voljeti druge.”

Od samog izlaska na pozornicu Zaz je zračila opuštenošću i pozitivom, puna energije prštala je na sve strane. Neprestano u pokretu poput razigranog djeteta demonstrirala je svoje fenomenalne glasovne sposobnosti. Jednostavna, spontana, iskrena u prenošenju svojih emocija očarala je okupljene i podigla tribine na noge. Publika ju je odmah prihvatila i pratila vjerno do kraja, a od pjesmama svaka je prihvaćena kao hit.

Nakon dva sata čarolije Zaz, okupljeni su se kretali prema izlazima s osmjesima na licima i plesnim ritmom u nogama, a neki su u svojim snovima možda i odšetali do popločenih pariških ulica čiju nam je živost punu mirisa, zvukova i boja Isabelle prenjela kroz glazbu.


AS Paulić

Objavljeno 05.06.2012.

Vremeplov

Ritam ili imaš ili nemaš a kad ga imaš onda je to potpuno.
Elvis Presley