Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ivan Vragolovich: I AM A MAN na VRE#4

Ivan Vragolovich: I AM A MAN na VRE#4Pobjednik 1. Croatian Blues Challengea 2009. godine u kategoriji Solo/duo, sljedeće je godine odsvirao svoje kao polufinalist na međunarodnom blues natječaju u Memphisu, a zatim je boravak u rodnom gradu rock’n’rolla i kolijevci bluesa pretvorio u mini američku turneju.

Godinu dana kasnije, Ivan Vragolovich nema za pokazati samo fotografije ili pokoju amatersku videosnimku s uzbudljivog putovanja, već album snimljen za dvosatnog sessiona u legendarnom Sun studiju. Mladi Brođanin zna iskoristiti svoje prilike i zahvaljujući tome u četvrtak 20.10. u Močvari na Velikoj rock eksploziji #4 ponosno predstavlja svoj prvi službeni album s 11 autorskih pjesama na engleskom jeziku.

Gitara, usna harmonika i glas. Više mu nije ni trebalo za snimiti album, iako će mnoge od pjesama s albuma neminovno jače odjeknuti u izvedbi benda s kojim dolazi u Močvaru. Unatoč tome što pjeva na engleskom, hvatski slušatelj će se vrlo lako poistovjetiti s temama Vragolovichevih pjesama: besparica, osjećaj izgubljenosti u velikom gradu, fatalna ljubav... Don’t Leave Your Children Alone je nježna i dirljiva, ne bi je se posramio ni Cat Stevens, Travelin’ Song volimo još od kompilacije 13. HGF Finalisti 2009, a I Just Want To Be Your Man s prošlogodišnje Velika rock eksplozija CD kompilacije.

Vragolovich kao da je ispao iz nekog drugog vremena; tako zvuči, a tako se i ponaša – u klimi koja pogoduje bujanju instant uspjeha, dugo je samozatajno skladao, a otkada je 2006. prvi put promolio glavu na svjetla pozornice, predano radeći na sebi, prirodno raste kao izvođač koji trenutno gotovo bjesomučno nastupa. Od festivalske pozornice do kutka u kafiću, od Memphisa do Slavonskog Broda, Vragolovich se ukazuje u tri alotropske modifikacije: 1) kao solo izvođač, 2) u gitarističkoj pratnji mladog Varaždinca Jure Gecija (ex Voodoo Lizards) ili 3) s čitavim bendom - gdje mu se pridružuju još i furiozni kontrabasist Mario Žuvela te bubnjar Ante Prgin Surka.

Istaknuti izdanak nove hrvatske akustične scene već je dobio nadimak balkanski Bob Dylan. Sada se još samo na terenu bori za to da njegovo ime samo po sebi bude dovoljno prepoznatljivo. Album I AM A MAN službeno će javnosti biti predstavljen u bendovskom koncertnom izdanju u četvrtak, 20. listopada na prvom danu ovogodišnje Velike rock eksplozije u zagrebačkoj Močvari.

Osim što je riječ o prvom službenom nosaču zvuka Ivana Vragolovicha, to je ujedno i prva koprodukcija Croatia Recordsa i Spone u kojem objavljuju jednog izvođača, nakon 3 kompilacijska blues albuma gdje je s njima i etiketa blueStone.

I AM A MAN donosi 11 autorskih skladbi:
1. Dirty City Roads
2. Need Some Money... Real Bad
3. Big Town Jungle
4. Red Hair Devil
5. Don’t Leave Your Children Alone
6. Hey Bill My Name is Jill
7. Prep Oration for the J.D.
8. For the Whiskey and the Beer
9. 6 O’clock in the Morning
10. I Just Want to Be Your Man
11. Travelin’ Song

Objavljeno 06.10.2011.

Vremeplov

Volim glazbu iz osobnih razloga. Uvijek osjećam da je odlično ako se divim i uživam u onome što stvaram jer će se onda, pretpostavljam, i drugima svidjeti.
Ry Cooder