Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jason Newsted snimio album!

Jason Newsted snimio album!Jason Newsted najpoznatiji je kao basist jednog od najpopularnijih metal bandova današnjice - Metallice...

Osim po suradnji s Metallicom, Jason je bio član Flotsam and Jetsam, Voivod, i pratećeg banda Ozzyja Osbournea tokom turneje. Nakon trideset godina, ovaj član Rock ’n’ Roll Kuće slavnih i šesterostruki Grammy dobitnik, odlučio je osnovati vlastiti band jednostavnog naziva ”Newsted”.

Eksplozivni kvartet čine: Jason Newsted kao glavni vokal i basist, gitarist Jessie Farnsworth, bubnjar Jesus Mendez Jr te nedavno pridruženi gitarist grupe Staind, Mike Mushok.

”Mogao sam okupiti superzvijezde, ali to ne bi bilo isto uvjerenje” - kaže Jason te nastavlja: ”Ovi dečki me podupiru. Družimo se prije svirke, družimo se poslije svirke. Idemo na večere skupa, na pića skupa, vibriramo kao braća.”

Debitanski album ”Heavy Metal Music” (Sony Music/Menart) rezultat je Jasonovog dugotrajnog učenja s nekim od velikana rocka kao što su Warren Haynes, Zakk Wylde, James Hetfield i Andreas Kisser, a uslijedio je nakon EP ”Metal” izdanog u siječnju ove godine koji je zauzeo prvo mjesto na US iTunes metal ljestvici.

Ipak, nije sve išlo glatko za Jasona. U prosincu 2004. godine, imao je prvu veliku operaciju ramena kada se sljedeće tri bolne godine morao osloniti na jednu ruku.

Njegova nezasitna želja za umjetnošću, utjehu je pronašla u slikanju te je postao uspješan u tome. Ali potrebu da ponovo postane ”heavy” nije osjetio do 30. obljetnice Metallice u San Franciscu 2011. godine kada ga je bubnjar Lars Ulrich nagovorio da svira. Po njegovim riječima, prvi put u 10 godina je osjetio staro uzbuđenje sviranja pred publikom te je odlučio da se želi vratiti i to kroz vlastiti band.

”Zasad sam imao priliku živjeti tri sna. Metallica, Ozzy i Voivod su bili ti snovi za mene. Sad kad imam 50 godina radim na svom četvrtom snu. Osjećam se odlično i zahvalno, a tek sam na pola puta” - zaključuje Jason Newsted.

Popis pjesama na albumu:
1. Heroic Dose
2. Soldierhead
3. As the crow flies
4. Ampossible
5. Long time dead
6. Above all
7. King of the underdogs
8. Nocturnus
9. Twisted tail of the comet
10. Kindevillusion
11. Futureality

Objavljeno 26.10.2013.

Vremeplov

Nitko od nas ništa posebno nije očekivao. Popeli smo se na binu, uključili pa isključili i ispostavilo se da ništa više nije kao do tada. Tako to ponekad ide u životu...
Aleksandar Stojković (Goribor)