Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jazz Light u LightHouse clubu

Jazz Light u LightHouse clubu28. kolovoza, na pozornici jednog od najnovijih i najpoznatijih open-air klubova u Istri, ’LightHouse Clubu’ održat će se dobrotvorni koncert ’Jazz Light’ sa zvijezdama jazza i bluesa.

Sva prikupljena sredstva donirat će se dječjem odjelu Opće bolnice Pula.
Cilj je sredstvima ovog dobrotvornog koncerta pomoći liječenju i bržem oporavku djece.

Detalje koncerta organizatori zasad ne objavljuju, no na pitanje, ”Kako se u nekoliko riječi može opisati ono što će publika doživjeti na ovom dobrotvornom eventu?” Organizatori odgovaraju: ”Očekuju Vas dobar visokokvalitetni jazz i blues, živi zvuk omiljenih hitova, nevjerojatna atmosfera i opuštajuće ozračje. Smatramo da će publika ovaj koncert pamtiti zauvijek!”

Okupljanje gostiju u 19:00 sati
Početak koncerta u 20:00 sati

Cijena ulaznica – na svim prodajnim mjestima Eventima i u LightHouse clubu
50 kuna - ulaznica
200 kuna - ulaznica + svečana večera.
www.eventim.hr

Organizirani transferi autobusom:
Pula: parkiralište ispred Arene
Rovinj: Glavni autobusni kolodvor – Trg na lokvi

Vrijeme polaska u 19:00 i u 19:45.
Vrijeme odlaska u 23:00 i 23:45

Adresa: Krnjaloža 1, Gajana, 52 215 Vodnjan,
Hrvatska, cesta broj 5073
Telefonski broj: 091/463-1003


Na koncertu će nastupiti blues i soul pjevač Roy Young i saksofonist Oleg Kireyev

Od Royevih toplih vokalnih intonacija osjećat ćete se ugodno, a tekstovi pjesama puni su pitanja neizbježnog značaja. Roy u svoje pjesme unosi emocije i izvodi ih burno, ohrabruje nas, šalje na put u istraživanje vlastite duše. Njegov vintage stil soul pjesama je neusporediv s bilo kojim drugim, donosi mir tjeskobnom duhu koji se skriva u svakom od nas.

Roy Young, rođen na Jamajci, iskusio je mnogo toga prije nego što se pojavio u svom sjaju na pozornici. Rođen je u siromašnoj obitelji u kojoj je odrastao s još jedanaestero djece živeći u kolibi, gdje nije bilo ni vode ni struje.

Slušajući Sama Cookea u djetinjstvu, govorio je. „Sam Cooke je moj omiljeni pjevač soul glazbe. Njegovo pjevanje je dar od Boga. Kada umrem i nađem se u glazbenom nebu, pronaći ću kuću Sama Cookea kako bih ga upoznao, i nitko me neće moći spriječiti ”- izjavio je Roy Young.

Ne znajući što ga čeka s roditeljima je migrirao u Veliku Britaniju u dobi od 13 godina. S 15 je napustio školu i pridružio se dvjema glazbenim skupinama i tada ostvario svoju prvu svjetsku turneju. Po povratku u London postao je traženim pjevačem, nastupao je na pozornici s poznatim blues i rock glazbenicima, poput Long John Baldrya i Arthura Browna. Roy Young je odmah primijetio londonsku ekspozituru najveće izdavačke kuće EMI i bio pozvan u fabulozan studio Abbey Road, u kojem su svoje albume snimale grupe kao što su The Drifters, The Beatles i Pink Floyd.

Postavši članom velike obitelji EMI, Roy Young je imao zavidnu priliku snimiti nekoliko singlova s najvećim glazbenicima. Nakon desetogodišnje suradnje s australskim producentima, zvijezda Roy Young zasvijetlio je i u rodnoj zemlji jazza i soula - Sjedinjenim Američkim Državama. Njegov album ”Memphis” izazvao je reakciju sličnu eksploziji.

„Koliko dugo niste čuli pjesmu koja izazva suze i koja vam daje hrabrost da otvorite svoje srce? Za mene je to postigao album „Memphis” glazbenika Roya Younga ”- piše američki glazbeni kritičar Billy Sheppard.

„Teško je usporediti jak glas Younga s bilo čime, ali po mom mišljenju to je kao da se kombiniraju Tom Waits i Wilson Pickett“, - piše o glazbeniku kritičar Alan Shutro. Roy nas tjera da gledamo na život drugim očima i ponovno ocijenimo nevjerojatne i jednostavne stvari oko nas. Roy Young pjeva o našoj sreći i o našoj boli kao da smo mu sami pričali o tome.


Vodeći saksofonist Rusije, savjetnik predsjednika Republike Baškortostan za kulturu, Oleg Kireyev zna mnogo o dobroj glazbi oslobođenoj od ograničenja žanrova. Glazbenu karijeru je započeo jazz glazbom s elementima baškirske narodne glazbe na prijelazu 80-tih i 90-tih godina, pohađao je jazz školu radeći nekoliko godina u Poljskoj, a domovinu jazza – Ameriku – osvojio je etno-jazz projektom Feng Shui kazališta. Za taj projekt je također dobio prvu nominaciju Grammy 2008. u Rusiji!

Poznata poljska jazz škola opredijelila je njegov glazbeni rukopis, te spojem dviju nacionalnih škola (poljske jazz i etno ruske) rođen je Kireyev glas, koji ga je nevjerojatno proslavio. Glas koji je uzeo najbolje od jazz tradicije, slobodno uživa u modernom glazbenom jeziku i lako održava ravnotežu između starog i novog.

Godine 1994. američki saksofonist Bud Shank, impresioniran radom Olega Kireyeva, pozvao ga je na studij u SAD. Kireev otkriva domovinu jazza, svira u ansamblu sa najuspješnijim maturantima škole Shank, nastupa na festivalima u Portlandu i Seattleu, stvara kreativne odnose s mnogima velikima jazz glazbenicima u Americi - i sve to vrijeme dokazuje u praksi da je klasični jazz živ, zanimljiv i perspektivan.

Mediji ocjenjuju njegov rad kao sklad između kanona stare škole saksofona i modernog poštivanja tradicije uz prisutnost vlastitih ideja.

1996.godine Kireyev kvartet dobio je diplomu „Za izvrsne performanse” na Montreux festivalu, a ubrzo nakon toga objavljen je album snimljen u Poljskoj Song For Sonny - možda najuspješniji Kireyev proizvod današnjice kao glavnog glazbenika. Ovaj rad otvara za Kireyeva novu zemlju - Veliku Britaniju.

Program albuma prikazan 1997. godine na Birmingham jazz festivalu dovodi do toga da ga nazivaju „iznenađenjem” i „izvanrednim tenorom.” Uspješno je prošao i njegov nastup na festivalu u Londonu, nakon čega slijede učestali posjeti Kireyeva Albionu, kao i u drugim zemljama.

Kao i mnogi veliki jazz glazbenici, Oleg se ne boji eksperimentirati u klasičnom jazzu s malim sastavom, paralelno razvijajući projekte u području etno jazz glazbe, world music, smooth jazzu što mu dopušta da ostane zamijećen kod vrlo raznolike publike.

Njegov najnoviji album „Rhyme and Reason”, snimljen zajedno s američkim pijanistom Keithom Dzhavorsom, dobio je pohvalne komentare od ruskih i zapadnih glazbenih kritičara. „Njegov zvuk – hipnotički, senzualan,“ - napisalo je najveće službeno izdanje Jazza, All About Jazz o Kireevu – „ponekad grlen, kao što je Coleman Hawkins, a u nekom drugom vremenu - promukao, zavodljiv, poput velikog Ben Webstera. On svira tečno, što je moguće samo nekolicini.

Kireyev ide na turneje, koje nisu inferiorne u odnosu na turneje poznatih zvijezda jazza. Tako je nakon njegove 20-dnevne turneje po Poljskoj objavljen veliki članak u legendarnom časopisu Jazz Forum. S Olegom surađuju glazbenici iz različitih zemalja što utjelovljuje sadašnje stanje improvizirane glazbe i ta suradnja često ima uistinu međunarodni karakter.


Nakon koncerta program se nastavlja uz mnogobrojna iznenađenja.Objavljeno 24.08.2011.

Vremeplov

Prijatelj je onaj koji ti daje potpunu slobodu da budeš ono što jesi.
Jim Morrison