Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jeff Beck & Johnny Depp najavili album!

Jeff Beck & Johnny Depp najavili album!Legendarni gitarist Jeff Beck i Johnny Depp, kao jedan od osnivača supergrupe Hollywood Vampires, najavili su izlazak zajedničkog studijskog albuma ”18” čiji je izlazak zakazan za 15. srpanj (CD i digital), dok je vinilni primjerak najavljen za 30. rujan.

Jeff Beck je pronašao ’srodnu dušu’ u Johnnyju Deppu još 2016. godine kada su se i službeno upoznali. Zbližili su ih automobili i gitara, provodili su mnogo vremena zajedno, pa je u isto vrijeme raslo i Beckovo uvažavanje Deppovih ozbiljnih vještina pisanja pjesama i njegovog glazbenog talenta. Upravo je taj talent i njihova zajednička kemija uvjerila Becka da bi zajedno trebali snimiti album, na što je Depp pristao, a sve je krenulo 2019. godine. Tijekom sljedeće tri godine uz nekoliko Deppovih originalnih pjesama snimili su i široku lepezu obrada koje se dotiču svega, od keltske glazbe i Motowna, preko Beach Boysa i Killing Jokea do Johna Lennona i The Velvet Undergrounda. Još tijekom 2020. godine, tijekom pandemije, svoju su suradnju predstavili vlastitom obradom pjesme ”Isolation” Johna Lennona.

Njihovo nadolazeće izdanje ”18” će uz dvije originalne skladbe Johnnyja Deppa, sadržavati 13 pjesama, odnosno niz obrada s kojima su se obojica odlučili odmaknuti iz svoje zone komfora. Upravo je ”This Is A Song For Miss Hedy Lamarr”, jedna od dvije Deppove pjesme odabrane za najavni prvi singl i video spot, koju je posvetio poznatoj glumici i izumiteljici. Sama pjesma je ujedno i jedna od Beckovih favorita za koju ističe da je i jedan od razloga zbog kojih je odlučio pozvati Johnnyja na suradnju oko izdanja.

”Kada smo Johnny i ja počeli svirati zajedno, to je zaista potpirilo naš mladenački duh i kreativnost. Znali smo se šaliti kako se ponovno osjećamo kao da imamo 18 godina, tako da je to postao i naslov albuma” ovim riječima Beck pojašnjava sam naslov nadolazećeg albuma te nadodaje ”Već godinama nisam imao drugog kreativnog partnera poput njega. Dao je punu snagu ovom albumu. Samo se nadam da će ga ljudi shvatiti ozbiljno kao glazbenika jer je nekima teško prihvatiti da Johnny Depp može pjevati rock and roll.”

S druge strane Depp o Becku kaže sljedeće: ”Izuzetna je čast svirati i pisati glazbu s Jeffom, jednim od pravih velikana i nekim za koga imam dovoljnu privilegiju nazvati ga svojim bratom.”

Objavljeno 20.06.2022.

Vremeplov

Moram imati vremena za vježbanje, za skladanje, i vremena za sebe. Također moram naći vremena za život... Nije to tako lako, brate. Ali pokušavam pronaći sreću, i biti sretan iznutra, jer je to veoma važno.
Tommy Emmanuel