Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jelen Pivo Live – Dan drugi

Jelen Pivo Live – Dan drugiKraj ljeta uglavnom znači i kraj festivalskih događanja, a bolji završetak od ”Jelen Pivo Live” festivala beogradska publika nije mogla ni očekivati.

Kao i prve večeri, gužva,dim, znoj i dobar zvuk gitare podsjetili su na legendarne osamdesete kada je vladao novi val i paket aranžman u istom tom SKC-u.

Odlična organizacija festivala pažljivo je birala bendove za line-up, tako je prva večer bilo za poklonike tvrđeg rock zvuka dok je druga rezervirana za gitarski pop.

Druge festivalske večeri u velikoj Sali SKC-a program je otvorio, sve popularniji Nežni Dalibor, bend vranjansko-beogradskog podrijetla koji njeguje pravi pop-rock zvuk i iz koncerta u koncert okuplja sve više poklonika neiskvarenog zvuka gitare. Bend od koga se mnogo očekuje u narednim godinama.

Poslije svojih sinova nastupaju očevi ili ti bend Eva Braun, grupa iz Bečeja koja je ponovno poslije višegodišnje pauze u svom originalnom izdanju. I dok čekamo novi album čija se realizacija privodi kraju, u SKC-u su nas počastili svojim najvećim hitovima.

Echo & the Bunnymen u beogradskom SKC-u na ”Jelen Pivo Live” festivalu, prvi put u Srbiji, oduševili su sve prisutne, da je na trenutke izgledalo kao da je njihov samostalni nastup a ne festival. Ian McCulloch i ekipa, iako su neposredno pred dolazak u Beograd izgubili klavijaturistu u saobraćajnoj nesreći, došli su i odsvirali koncert za pamćenje, možda i kao posvetu preminulom Jake Brockmanu.

Hitovi poput „Lips Like Sugar”, „The Killing Moon” i „The Cutter”, kao i pjesmu koja najavljuje novo izdanje „The Fountain” nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, ni najvatrenije fanove iz prvih redova kao ni znatiželjnike kojih je bilo dosta u velikoj sali SKC-a. Ovakav nastup nije mogao proči bez bisa i „Nothing Lasts Forever” s dodatkom „Walk on the wild side” u okviru najvećeg hita Echo & the Bunnymen.

Mladi londonski bend The Rakes je pokazao prednost mladosti, neobuzdana energija. Iako relativno nepoznati, poslije par pjesama ni publika ih nije mogla ignorirati, i uprvo tu u SKC-u pronalašli su svoj novi omiljeni bend, The Rakes. U oko 80 minuta svirke proveli su nas kroz svoja 3 albuma i neke od hitova kao „We Danced Together” „Strasbourg” i „1989”. Na svoj način Alan Donohoe vokal benda The Rakes je podsjetio na Jon Spencera od predhodne noći fetivala. Možda i najnepoznatije ime fetivala natjeralo nas je da se posramimo svega lošeg što smo pomislili o njima dok ih nismo upoznali.

Mala sala SKC-a ili druga festivalska bina donjela je nastupe Slaptrap, a nakon njih Bo, Virvel, Melodrom, Autopark i, za kraj, Irfan Muertes. Da su pravi profesionalci iako nastupaju u maloj Sali, pokazali su bendovi koji su svirali i za vrijeme nastupa glavnih izvođača u velikoj Sali SKC-a.

Zaključak je da se sljedeće godine ”Jelen Pivo Live” vrati na neki veći festivalski prostor s možda još jednom fetivalskom binom. Definitivan uspjeh i vrhunska organizacija stavljaju ovaj festival na popis godišnjih događanja u regiji koja morate posjetiti.

Ivica Stanković

Objavljeno 23.09.2009.

Vremeplov

Nikada se nisam osvrtala unatrag sa žaljenjem. Nikada nisam mislila zašto nisam postala glumica ili zašto sam samo veslala za Johnom? Uvijek sam hodala uz njega, a on je uvijek podržavao sve što sam radila.
June Carter Cash