Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jeste li čuli za The Farpoint Station

Jeste li čuli za The Farpoint StationThe Farpoint Station je projekt kojeg je započeo još 2004. varaždinski gitarist i kompozitor Nenad Resnik.

Nakon toga formira prateći band The Farpoint Station koji se pojavljuje na njegovom prvom CD-u “Return of The Son of The Monster From The Yellow Lagoon II” (Tunecore).

Dolaskom bas gitariste Miroslava Grabara, grupa se transformira u agresivni fusion power-trio i snima album “Astral Neighbourhood“ koji izlazi na USA tržištu (Tunecore).

Neke od pjesama s tog albuma bile su nekoliko tjedana tokom prošle godine među najslušanijim od svih hrvatskih izvođača na servisu Reverbnation, a pjesma “Astral Neighbourhood“ je bila na prvom mjestu liste broja izvođenja na njemačkom radiju Wakenews Radio.

Album i grupa su predstavljeni u 45 minutnoj emisiji koju je vodila Karen Tostado, na radiostanici “Musicians for Freedom“ iz Colorada, USA.

Tokom prošle godine grupa ponovo ulazi u studio i snima novi album “Urgent Intervention“ koji je upravo u fazi masteringa u jednom od najboljih europskih studija “Amsterdam Mastering“ u Holandiji.

Na albumu se uz Nenada Resnika, Miroslava Grabara i Zlatka Ivankovića kao privremeni član benda pojavljuje i orguljaš Raphael Wressnig, koji je prošle godine u renomiranom časopisu “Downbeat“ osvojio nominaciju za najboljeg svjetskog “Hammond“ orguljaša.

Tokom snimanja, album je spontano iz fusion verzije prešao u čistu prog-rokersku veselicu. Skoro sve pjesme su dobile tekstove, aranžmani su obogaćeni dodatnim volkalima, udaraljkama, efektima i konačno oplemenjeni vrhunskim miksom koji je znalački odradio Tomislav Novosel - Tompa, inače daleko skloniji heavy metalu nego jazzu, ali upravo ta suradnja donijela je i nove nijanse u sam zvuk grupe.

Objavljeno 12.12.2014.

Vremeplov

Provincija je samo stanje duha. Glazba je samo jednim dijelom stvar zemljopisnih korijena, ostatak je umijeće slušanja i primanja utjecaja svih vrsta. Ne samo glazbenih.
Livio Morosin