Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jesteli za blues!

Jesteli za blues!Četri dana u lipnju Zagreb će biti stjecište fenomenalnih blues događanja ujedinjenih u drugo izdanje Zagreb International Blues festivala. Od 09. do 12. lipnja ZIBF će ugostiti preko dvadeset izvođača iz pet zemalja, promocije albuma, projekcije filmova, glazbene radionice, izložbe slika i još puno popratnih događanja - za sve ljubitelje bluesa nevjerovatna prilika da vide i čuju ponajbolji svjetski i domaći blues.

Jedan od programa Blues Festivala je prenošenje ljubavi prema glazbi na najmlađe naraštaje. U Americi, gdje je program i započeo u organizaciji ”Blues Foundation-a”, takve programe / predavanja pod nazivom ”Blues in schools” održavaju poznati svjetski glazbenici poput Joe Bonamasse ili naše prošlogodišnje headlinerice Candye Kane. U Hrvatskoj su ulogu ”stjegonoše bluesa” preuzeli na sebe dva istaknuta blues glazbenika - Tomislav Goluban i Nebojša Buhin.

Ove godine radionica će se održati u četvrtak 9. lipnja u 13 sati u osnovnoj školi ”Sesvetska Sela” u Sesvetama i sa time će zvanično započeti Drugi Zagrebački Internacionalni Blues Festival.

Pod hrvatskim nazivom ”Upoznajmo glazbu”, ”Blues in Schools” će najmlađem naraštaju pokušati približiti blues i usaditi ljubav prema toj tradicionalnoj glazbi iz koje je proizašla sva današnja moderna glazba i nadamo se da će već sutra neko od klinaca iz Sesveta početi svirati gitaru ili usnu harmoniku.

Objavljeno 09.06.2011.

Vremeplov

Moj prvi ”dug društvu” je bio pomoć jednom društvu za zaštitu dupina. Dio moje zarade od prodaje albuma dajem Greenpeaceu.
Rick Danko (The Band)