Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Joe Robinson - Glazbeni fenomen

Joe Robinson - Glazbeni fenomenJoe Robinsona već sada nazivaju virtuozom te se vrlo brzo snašao u ulozi najnovijeg australskog glazbenog fenomena.

Joe Robinson je nedavno potpisao ugovor s izdavačkom kućom UniversalMusic, u dobi od 18 godina.

Hvale ga mnogi poznati svjetski glazbenici, već je imao I priliku svirati i snimati s njima: Les Paul, Tommy Emmanuel, Steve Vai, Brad Paisley, Keith Urban i Lee Ritenour su neki od njih.

Iznimnu popularnost širom Australije stekao je pobjedivši sa 17 godina na televizijskom showu ‘Australia’s Got Talent’ sa svojom verzijom pjesme ’Classical Gas’.

Joe je nedavno izabran za pobjednika kategorije “Najbolji novi talent” u američkom magazinu Guitar Player Peoples Choice Awards.Joe Robinson je pravi virtuoz te se vrlo brzo snašao u ulozi najnovijeg australskog glazbenog fenomena. Njegovi fenomenalni instrumentali privukli su pažnju mnogih majstora gitare: Les Paul, Steve Vai, Brad Paisley, Tommy Emmanuel, Brent Mason, Lee Ritenour, Steve Cropper and Dweezil Zappa su neki od onih koje je zaintrigirala pojava ovog talentiranog australca. Već kao mladić, Joe je svirao kao headliner u glavnim svjetskim metropolama uključujući London, New York, Helsinki, Budimpeštu, Sydney, Berlin, Milano, Beč, Bangkok, Rim i Amsterdam. Čini se da mu je uspjeh zagarantiran: nagrađivan kompozitor/tekstopisac, neustrašiv i energetičan performer, te ujedno i vrlo simpatična osoba.

Joe je počeo svirati gitaru kao klinac odrastajući u australskom bušu. Sa Youtube-om kao izvorom učenja, ovo glazbeno čudo od djeteta je vrlo brzo počeo nastupati sa top imenima australske glazbene industrije. Kada je u 2005., sa samo 14 godina izdao svoj debi album Birdseed, pružila mu se prilika života – dobio je poziv da u Nashvillu nastupa sa jednim od svojih najvećih idola – Tommy Emmanuelom. Zahvaljujući tom angažmanu, zapazio ga je cijenjeni producent Frank Rogers s kojim je izdao ”Time Jumping”. U to vrijeme se prijavio za popularan TV show ”Australia’s Got Talent” u kojemu je i pobjedio.

U srpnju 2009., Joe je sudjelovao na Svjetskom prvenstvu scenskih umjetnosti u Hollywoodu. Taj event godišnje privuče preko 75 000 ambicioznih pjevača, glazbenika, glumaca, plesača i modela iz 40 različitih zemalja. Potvrđujući svoje sposobnosti gitarista, Robinson je postao najmlađi i ujedno prvi instrumentalist koji je osvojio najprestižniju nagradu te koji nosi titulu: ‘Senior Grand Champion Performer of The World’. Nadalje, 11. sudenog, 2010., Joe je nominiran za nagradu CMAA Country Music u kategoriji Instrumental godine sa svojom skladbom ”It’s not easy”. Godine 2010., Guitar Magazine People’s Choice Award nagradio ga je kao najboljeg novog talenta. Kasnije te godine, gostovao je na albumu Lee Ritenoura – ”6 String Theory”.

Do kraja 2010. trebao bi izaći njegov potpuno nov projekt u kojemu očekujemo vidjeti još mnogo od njegovog talenta i nevjerojatne glazbe koju stvara.

Joe će zagrebački klub Purgeraj posjetiti u srijedu, 24.11.2010.

Početak koncerta u 22:00.

Ulaz: 30 - 40kn.

Pretprodaja ulaznica na šanku kluba Purgeraj i u sustavu Eventima.

Objavljeno 20.11.2010.

Vremeplov

Biti intelektualac stvara mnoga pitanja bez odgovora. Možeš napuniti život idejama a još uvijek sam odlaziti kući. Ono što uistinu imaš a vrijedi su osjećaji. To je meni glazba.
Janis Joplin