Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Joe Satriani @ Sava centar

Joe Satriani @ Sava centarJoe Satriani je 24.05. 2013. nastupom u Sva centru u dva sata kvalitetne svirke ostavio beogradskoj publici koncert za sjećanje. Ne treba zanemariti činjenicu da je to isto učinio i prije šest godina. Ni publika nije ostala hladna na njegov nastup tako da je od samog starta nagrađivala bravure majstora gitare i tijekom izvođenja pjesama.

Neka od zamjerki bi bila da se nije obraćao više publici: uz obraćanje nakon treće pjesme s ‘Dobro večer’ ostavio je rečenicu da se u Centru Sava osjeća kao kod kuće. Neke od zamjerki su bile na račun njegove komunikacije preko tonova a mnogo manje preko mikrofona što je doprinijelo, pretpostavimo, da publika u jednom momentu počinje skandirati njegove ime - i kao znak poštovanja prema umjetniku i kao podsjećanje da može i nešto više reći osim ‘Hvala!’.

Instrumentalni koncert je dočaran publici i putem video bima koji je ipak tek za po koju pjesmu iskorišten. Veću ulogu su imala svjetla koja su dio benda ostavljala u mraku a Satriani tako postajao jedina figura na bini. Set lista je identična kako je svirano i u Zagrebu, (pa čak prije toga i u Istanbulu tj..u Bukureštu).

Finalni dio koncerta tj. bis završen je sa ‘Surfing With The Alien’ gdje je i osiguranje Centra Sava popustilo pa su fanovi iskoristili priliku kako bi izbliza fotografirali svog idola. U tom dijelu bisa Satriani je odsvirao i ‘Crowd Chant’, ‘Summer Song’ i pjesmu ‘Rubina’ (pjesmu koju je posvetio svojoj supruzi).

Koncert se pretvorio u promociju albuma ‘Unstoppable Momentum ‘ tako da se nije mnogo otišlo u prošlost: pjesme ‘Cool # 9, Cryin’, ‘The crush Of Love’ su ono što je pripalo publici od starih vremena. Za neke dobitna kombinacija, za druge - moglo je malo više starih pjesama - ali jedno je očito - Satriani je sa svojim tročlanim bendom (gdje se posebno na gitari istakao i Mike Keneally) ostavio koncert koji će publika (njih oko 2000 posjetitelja) pamtiti.

Možda je prostor gdje se sjedi neadekvatan za ovakvu vrstu događaja ali o tome neka razmisle organizatori (Long Play). Standardni pozdrav sa bine: ‘Vidjet ćemo se uskoro!’ 2 Dva sata sirovog hard / heavy zvuka i pjesme kakve ne čujete na radiu, poneki fan iz publike bogatiji za bačenu trzalicu - dovoljno za pozitivnu ocjenu.

Ivica Stanković

Objavljeno 27.05.2013.

Vremeplov

Nismo mogli naći ni izdavače ni managere kojima je bilo stalo do nas, nije bilo ni puno bendova koji su htjeli svirati s nama, ali smo bili stalno na turnejama, bez obzira na vrlo malo novaca i nekako se uspjeli probiti.
Billy Gould (Faith No More)