Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Joe Satriani @ Sava centar

Joe Satriani @ Sava centarJoe Satriani je 24.05. 2013. nastupom u Sva centru u dva sata kvalitetne svirke ostavio beogradskoj publici koncert za sjećanje. Ne treba zanemariti činjenicu da je to isto učinio i prije šest godina. Ni publika nije ostala hladna na njegov nastup tako da je od samog starta nagrađivala bravure majstora gitare i tijekom izvođenja pjesama.

Neka od zamjerki bi bila da se nije obraćao više publici: uz obraćanje nakon treće pjesme s ‘Dobro večer’ ostavio je rečenicu da se u Centru Sava osjeća kao kod kuće. Neke od zamjerki su bile na račun njegove komunikacije preko tonova a mnogo manje preko mikrofona što je doprinijelo, pretpostavimo, da publika u jednom momentu počinje skandirati njegove ime - i kao znak poštovanja prema umjetniku i kao podsjećanje da može i nešto više reći osim ‘Hvala!’.

Instrumentalni koncert je dočaran publici i putem video bima koji je ipak tek za po koju pjesmu iskorišten. Veću ulogu su imala svjetla koja su dio benda ostavljala u mraku a Satriani tako postajao jedina figura na bini. Set lista je identična kako je svirano i u Zagrebu, (pa čak prije toga i u Istanbulu tj..u Bukureštu).

Finalni dio koncerta tj. bis završen je sa ‘Surfing With The Alien’ gdje je i osiguranje Centra Sava popustilo pa su fanovi iskoristili priliku kako bi izbliza fotografirali svog idola. U tom dijelu bisa Satriani je odsvirao i ‘Crowd Chant’, ‘Summer Song’ i pjesmu ‘Rubina’ (pjesmu koju je posvetio svojoj supruzi).

Koncert se pretvorio u promociju albuma ‘Unstoppable Momentum ‘ tako da se nije mnogo otišlo u prošlost: pjesme ‘Cool # 9, Cryin’, ‘The crush Of Love’ su ono što je pripalo publici od starih vremena. Za neke dobitna kombinacija, za druge - moglo je malo više starih pjesama - ali jedno je očito - Satriani je sa svojim tročlanim bendom (gdje se posebno na gitari istakao i Mike Keneally) ostavio koncert koji će publika (njih oko 2000 posjetitelja) pamtiti.

Možda je prostor gdje se sjedi neadekvatan za ovakvu vrstu događaja ali o tome neka razmisle organizatori (Long Play). Standardni pozdrav sa bine: ‘Vidjet ćemo se uskoro!’ 2 Dva sata sirovog hard / heavy zvuka i pjesme kakve ne čujete na radiu, poneki fan iz publike bogatiji za bačenu trzalicu - dovoljno za pozitivnu ocjenu.

Ivica Stanković

Objavljeno 27.05.2013.

Vremeplov

Mi se bavimo specijalnom vrstom umjetnosti u ambijentu koji je neprijatan sanjarima.
Frank Zappa