Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Joker Out imaju novi singl!

Joker Out imaju novi singl!Dva tjedna prije najvećeg solo koncerta njihove karijere grupa Joker Out predstavlja novi singl – „Sunny Side Of London“! (Foto: U. Premik)

Brza, rasplesana i, posebno, raspjevana nova pjesma Jokera obraća se svima, bez obzira tko su i što su, pozivajući ih da viču iz sveg glasa! „Breaking news, our new song includes GUITARS!!!!“ tizali su prije nekoliko dana i unijeli veliki „nemir“ među vojskom fanova. Glazbena misija dijeljenja nepristojnih ideja u formi shagadelic rock’n’rolla nastavlja se premijerom „Sunny Side of London“ u petak 22. rujna jače nego ikad.

U samo desetak mjeseci ove godine Joker Out, najpopularniji slovenski bend, glazbom su osvojili doslovce cijeli Stari kontinent, a sada kreću u sljedeću veliku fazu svog rada koja će započinje novim singlom i rasprodanim Stožicama.

„Sunny side of London“ metafora je za koncert Joker Outa. Koncertna dvorana je mjesto gdje se bend i fanovi mogu osjećati mirno i kao kod kuće, mjesto koje prihvaća sve bez obzira na točnu geografsku lokaciju. London je određen kao mjesto njihove prve britanske turneje, gdje je prvi jutarnji pogled autora pjesme kroz prozor tour autobusa bio Westminster palača obasjana zlatnim suncem. Glazbeni video također je uglavnom sadrži snimke s rasprodane britanske turneje prošlog ljeta i pokazuje nevjerojatan odnos koji Joker Out imaju sa svojim fanovima.

Premijera „Sunny Side Of London“ stiže u petak 22. septembra na zadnji datum njihove rasprodane skandinavske turneje. Joker Out su od 18. do 22. nastupali u Oslu, Stockholmu, Helsinkiju, Turku i Tampereu. Prije prvog koncerta grupa je u Oslu bila poseban gost na nastupu Elvisa Costella s kojim su izveli zajednički singl „New Wave“. Na svirkama u Helsinkiju, Turki i Tampereu Jokerima se na sceni pridružio Käärijä, velika finska zvijezda i njihov ovogodišnji predstavnik na Eurosongu.

Skandinavska tura bile su ujedno posljednje svirke prije nego grupa sav fokus okrene prema rasprodanim Stožicama. Najveća slovenska dvorana rasprodana je već tjednima, a na susret s Jokerima, u petak 6. listopada stiže 12.000 fanova

Objavljeno 25.09.2023.

Vremeplov

Mislim da sam prvo glazbeno buđenje doživio slušajući ono što su radili Dizzy Gillespie i Charlie Parker. Kroz njihovu sam glazbu počeo učiti o strukturi i teoretskim aspektima glazbe.
John Coltrane