Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jon Lord – ‘Concerto for Group and Orchestra’

Jon Lord – ‘Concerto for Group and Orchestra’Jon Lord je ‘Koncert za grupu i orkestar’ ponovno snimio s Royal Liverpool Philharmonic Orchestra i izabranim gostima. Materijal će biti objavljen za Edel Records u rujnu (ABC Records u Australiji).

Nakon više od 100 nastupa diljem svijeta kao i brojne revizije ovog djela, nova snimka predstavlja Jonovu definitivnu verziju remek-djela, koja je u 1969. godini njegovu karijeru poslala u novom pravcu . Jon je tada postavio temelje za izuzetnu glazbenu karijeru i reputaciju.

Gosti i solisti na novoj snimci su Bruce Dickinson, Joe Bonamassa i Steve Morse, uz Johna su Steve Balsamo i Kasia Laska njegovi stalni pjevači. Koncert je snimljen u Liverpool Philharmonic Hallu a ekipa Abbey Road studia je bila zadužena za tehnički dio snimke. Dirigent je Paul Mann.

Novo izdanje biti će popraćeno posebno snimljenim dokumentarnim filmom.
Da podsjetimo Jon je pionir kada je u pitanju rad s filharmonijskim orkestrom i rockerima. Sve je počelo nastupom Deep Purple daleke 1969. godine.

Već 1972. Godine album ‘Gemini Suite’ je donio Ivonne Elliman i Tony Ashtona kao suradnike (s Tonyem će suradnja biti neraskidiva) i Albert Lee-a na gitari.

Album Windows iz 1974. godine je donio nove suradnike: Ray Fanwicka – gitara i Glenn Hughesa na vokalu. Uslijedio je rad sa Whitesnake pa ponovno okupljanje Deep Purple. Na albumu ‘Pictured Within’ (1999.) vokal je zauzela Sam Brown (čuvena po pjesmi ‘Stop’ i fantastičnom solu na orguljama Jona Lorda).

2004. godina je donjela album ‘Beyond The Notes’ s vokalima: Sam Brown, Frida (Abba) i Miller Anderson (Keef Hartley Band). Tu su još bili i Thys van Leer na flauit (Focus) i fantastični Pete York na bubnjevima.

2010. godine je snimljen album ‘To Notice Such Things’ sa Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Uz ovu probranu diskografiju ne može se ni naslutiti da je ovaj vremešni rocker otišao u mirovinu. Iako je to pisalo na sajtu Deep Purple kada ih je napustio a na njegovo mjesto došao Don Airey.

Ostaje da se vidi što je to novo od 70. godišnjeg rockera.


Objavljeno 16.06.2012.

Vremeplov

Bajke su predivne.
Syd Barrett (Pink Floyd)