Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Još jedna izvrsna suradnja Meritas i Mare Milin

Još jedna izvrsna suradnja Meritas i Mare Milin Nakon što su početkom ove godine izdale svoj peti studijski album, ”Gle”, Meritas nam donose video spot za istoimeni i aktualni singl. Još jednom u izdanju iznimne umjetnice Mare Milin, video spot za pjesmu ”Gle”.

’Još jedno inspirativno snimanje video spota s Mare je iza nas. Provele smo zanimljiv dan na jednoj od neobičnih zagrebačkih lokacija, u napuštenoj tvornici svile, koja se pokazala kao izvrsno mjesto za prenošenje riječi, stihova, glazbe i začudne atmosfere koju ova pjesma stvara u slike.
Mare Milin je, kao i mnogo puta dosada, pjesmu osjetila do neslućenih širina i dubina i svojim hipersenzibilnim objektivom uspjela stvoriti drhturavi, pomalo pomaknuti svijet koji se s pjesmom nepogrešivo prožima.
U spotu sve odiše onom posebnom estetikom, koju nas dvije kod nje toliko volimo. Izvrsna Maida Srabović je svojom montažom i biranjem kadrova dala snimljenom materijalu sve ono što mu je bilo potrebno da pulsira u pravom ritmu i iznese zamisao do kraja.
Njena je bila i ključna ideja da spot na kraju bude obojan u sivo-srebrene nijanse. Veliko Hvala cijeloj ekipi; Saši Jokoviću, Miju Majhenu i Robertu Severu.’ - detaljno se, i emotivno, osvrću na stvaranje novog videa Anita i Meri.

Besprijekoran osjećaj za lijepo zasigurno je jedan od glavnih aduta grupe Meritas, a novi video spot za pjesmu ”Gle” samo još jednom to dokazuje. U stvaranju ovih novih i prekrasnih pokretnih slika, koje je naknadno u jedno spojila montažerka Maida Srabović, Mari Milin i Meritasicama pomogao je izniman tim profesionalaca.

Među njima su se našli etablirani make-up artist Saša Joković, frizer Mijo Majhen, dok su se za styling na setu, zajedničkim idejama, pobrinule Mare, Anita i Meri, koristeći kreacije priznatog dizajnera Roberta Severa.

Osim novog video spota, ove iznimne glazbenice pokazale su nam niz prekrasnih spotova koji sačinjavaju novi album ”Gle”. Tako nam je ovo originalno izdanje albuma kojeg krasi drveni okvir, ’uokvirio’ i iznimne slike za pjesme ”Umjesto isprike”, ”S tobom tišina”, ”Još jednom” i ”Budi blizu”.

Sve ove divne melodije, uz mnoge druge iz dugogodišnjeg glazbenog repertoara grupe Meritas, uživo možete čuti i doživjeti na ovogodišnjim Medvedgradskim ljetnim večerima, koji će se na zagrebačkom Medvedgradu održavati od 17.-19. srpnja. Anita i Meri svoj novi album ”Gle” predstaviti će u četvrtak, 17.7., s početkom u 21 sat.

Objavljeno 05.07.2014.

Vremeplov

Odgovoran sam prvo sebi samom i svojoj muzici. Drugo, odgovoran sam ljudima koji me slušaju. Velika je to odgovornost. Svijestan sam toga.
John Mclaughlin