Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Josipa i publika u Beogradu: prijateljstvo i poštovanje

Josipa i publika u Beogradu: prijateljstvo i poštovanje Glazbena diva Josipa Lisac održala je koncert u prepunoj sali Sava centra. Čim je izašla na pozornicu i prije nego što se obratila s ”Dobra večer”, publika ju je nagradila velikim pljeskom. Potom je svima prisutnima poželjela sretan dan ljubavi i najavila malo drugačiju svirku. (Foto: I. Stanković)

“Kad me pitaju kako se osjećam kad pjevam na svoj rođendan, kako se osjećam.. grozno, pomalo” - rekla je pjevačica odmah na početku svog obraćanja prisutnima u centru Sava i izazvala osmijehe u dvorani ali je tako prenjela pozitivne vibracije koje je neupitno poklanjala i tokom koncerta.

Prva pjesma koju je otpjevala bila je ”Make Up”.

Josipa je već na početku koncerta poklonila publici klasike s početka karijere ”O mladosti” i ”Dok razmišljam o nama”, dodavši da ”večeras neću razgovarati o godinama”...

U pratnji odličnog, nadahnutog benda, u kome su izvrsni bili gitarista Elvis Penava, bubnjar Borna Šercar, basist Davor Črnigoj i klavijaturist Toni Starešinić, Josipa je izvela i pjesme koje su nastajale u proteklih 10ak godina poput ”1000 razloga”, ”Tebi putujem” i ”Tu”.
Priznala je i da je ”najviše veseli ta nepredvidivost pri izvođenju prearanžiranih, jazziranih verzija starih pjesama”.”Na tom putu kroz vrijeme, jednom dugom putovanju, pitaju me: Josipa, kakvi su ti planovi? Kažem: Ne znam, i sutra je novi dan”, rekla je Josipa, dočekana burnim aplauzom.

Specijalni gost koncerta bio je Vukašin Marković, frontmen beogradskog benda Irie FM, koga je Josipa sama otkrila kao talentiranog muzičara i poželjela ga za gosta u Beogradu, a kako je dodala na koncertu, nada se njegovom dolaksu i u Zagrebu, jer ”kad ti se svidi nešto, to se ne može prepričati, to se mora čuti”. Josipa je s pjevačem i trombonistom Markovićem, uz pomoću klavijaturista Save Miletića, izvela Irie FM numeru ”Putevi”.

Završnicu koncerta obilježili su veliki hitovi ”Hir, hir, hir”, ”Danas sam luda” i ”Magla”, i na kraju simbolično ili ne, numera ”Ispočetka”, nakon čega su Josipa i bend ispraćeni dugotrajnim ovacijama publike tj. prepunog Sava centra.

”Kakve je sve divne trenutke meni priuštio Beograd! Nisam to rekla za aplauz, već iskreno! Hvala vam najljepša što ste došli. Volim Beograd. Ja sam se razvijala u bivšoj državi, tu sam bila prepoznata odmah od ljudi izuzetnog autoriteta. Zahvaljujem se što ste došli, što ste uvijek tu. Što kroz kreaciju mogu pokazati ono što jesam”, iskreno se obratila Josipa posjetiteljima koncerta.

U skoro 120 minuta muzike Josipa je obilježila Valentinovo publici u Sava centru kao koncert za pamćenje. Publika je , kao pravi fanovi i poštovaoci ove divne umjetnice, nagradila bend i Josipu aplauzima čak i tokom izvođenja numera... Napisati ćemo: Josipa i publika u Beogradu: prijateljstvo i poštovanje koje ništa ne može porušiti...

Umjesto p.s.-a: sve čestitke za odličan koncert idu i organizaciji tj. Long Play muzičkoj kući.

Ivica Stanković

Objavljeno 20.02.2020.

Vremeplov

Glazba je ono čime se želim baviti, posao ono što trebam obaviti, a politika ono što jednostavno moram raditi.
Bob Geldof