Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Josipa Lisac @ Beograd – Koncert za sjećanje

Josipa Lisac @ Beograd – Koncert za sjećanjePrisjećanje na dane tako divne koji su ostavili trag na uzdbudljive trenutke otvorenog i slobodoumnog djelovanja, suradnje,... na ljude, umjetnike,... dio je rituala koji se prakticira kao svakodnevna potreba.

Ushićenje u glasu Josipe Lisac što je ponovno pred beogradskom publikom, s prijateljima uzvraćeno je tijekom koncerta od publike koja je dugim, dugim aplauzima pozdravljala kako nove tako i stare kompozicije ali i ”govorancije” između pjesama koje su ponekad uzimale i do 5 minuta od koncerta.

Otvorivši koncert s ”Ave Marija”, preko ”Boginja”, ”O jednoj mladosti” koncert je dobio punu sliku – prešlo se na predstavljanje novog albuma ”Živim po svome”. Kako je prije 3 godine Josipa predstavila svojevrstan ”best of” nastup, tako je svirka 28. 10. bila nešto novo – novo za Josipu, novo za publiku.

Pjesme s novog albuma poput ”1000 razloga”, ”Još se zvijezde sjaje”, ”Zvira voda” i ostale definitvno su našle put do publike jer su ovacije poklonjene Josipi i nju ostavile bez daha.

Zanimljivo i uzbudljivo – može se tako ocijeniti nastup Josipe Lisac u Sava Centru, 28. 10. Nastup koji ostavlja prostor za duhovni i intelektualni pristup za raznolika, ponekad i mišljenja puna strasti: Josipa da ne postoji trebalo bi je izmisliti. Josipa svojim intelektualnim glazbenim angažmanom razara konvencije, učmalost, stereotipe, lakoumlje,... čak je i spomenula nus glazbene pojave u negativnoj konotaciji. Beskrajno šarmantna, duhovita, rugalac svemu kvazi umjetničkom, stvaralac nevjerojatne glazbene širine - Josipa je poklonila koncert za sjećanje.

Publika otvorena za njene inovacije (a bio je prepun Sava Centar) zahvalila se umjetnici gromkim aplauzima za njen lijep prijateljski dar – koncert pun emotivnog naboja, sa savršeno usviranim bendom, s pjesmama (novim) koje će živjeti kao i one stare koje žive.

Za svaku pohvalu je i gost odabran kako bi upotpunio večer. Garabet Tavitjan (ex Leb i Sol) je, poklonivši pred svima Josipi sliku, upriličio svojim bubnjarskim umijećem da pjesma ”Ja bolujem” ostane glazbena slika u nizu slika koje čine jednu zaokruženu cjelinu – koncert za pamćenje.

Hvala koncertnoj agenciji ”Line Up” za Josipu. Hvala Josipi za koncert. Hvala što postoji publika koja poštuje note koje treba poštivati.

Ivica Stanković

Objavljeno 15.11.2009.

Vremeplov

Sve što mogu je biti ja, tko god to bio...
Bob Dylan