Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Josipa Lisac - Impresivan koncert za Karla Metikoša

Josipa Lisac - Impresivan koncert za Karla MetikošaJosipa Lisac, naša najveća glazbena umjetnica, održala je sinoć fantastičan tradicionalan koncert posvećen Karlu Metikošu, pred rasprodanim auditorijem koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Kraj svake sezone Josipa Lisac i njezin bend dočekuju velikim zagrebačkim koncertom u čast Karla Metikoša, od čije se prerane smrti ovog prosinca obilježilo 30 godina. Taj poseban naboj osjetio se među publikom jer je nastup bio rasprodan gotovo 20 dana ranije, ali i na pozornici Lisinskog s koje je Josipa isporučila nevjerojatno nadahnutu svirku u trajanju od gotovo dva i pol sata.

Nastup kratkog filma o Karlu koncert je otvorio pijanist Zvjezdan Ružić, kojem se pri kraju pridružila Josipa kako bi izveli predivnu “Da li sam ti ikad rekla da te volim”, koja je nedavno objavljena kao singl. Nakon emotivnog Josipinog pozdrava velikoj Gabi Novak u publici, krenuo je set u kojem je se mjesta našlo za najveće radove iz impresivne karijere duge više od pola stoljeća. “Što me čini sretnom”, “O jednoj mladosti”, “Dok razmišljam o nama”, “Magla”, “Danas sam luda”, “Hir hir hir”, prearanžirana “Sreća” koju inače rijetko izvode, “1000 razloga”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”, “Ispočetka” i mnoge druge nosile su set koji je do savršenstva usvirao Jospin moćni bend u sastavu Elvis Penava, Borna Šercar, Toni Starešinić i Davor Črnigoj.

Prvi idući Josipin koncert planiran je 13. siječnja u sinagogi u Novom Sadu, u sklopu Europske prijestolnice kulture 2022.


Objavljeno 22.12.2021.

Vremeplov

Zapravo sam totalni frik za čitanje, za glazbu i za filmove. Imam veliku kolekciju filmova zato što nemam televiziju već godinama. Ne želim gledati televiziju i čitati neke novine. Jako sam postala izbirljiva i stroga u odabiru. To je neki moj vlastiti ”pokret otpora”.
Nikolina Deranja, novinarka i voditeljica (Radio Rijeka)