Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Josipa Lisac otvara Gričevanje!

Josipa Lisac otvara Gričevanje!Sjajna zagrebačka manifestacija Gričevanje, koja je prošle godine probudila centar Grada i kroz mjesec dana izvrsnih događanja okupila gomilu publike na platou Gradec, svoje novo izdanje najavljuje u četvrtak 20.12.2012. velikim besplatnim koncertom Josipe Lisac.

Cijelo Gričevanje dobiva novi termin - proljeće 2013. - no da sjajna atmosfera iz prosinca prošle godine ipak ne zaobiđe ove zime plato Gradec, pobrinuti će se Josipa Lisac i njezin band u četvrtak 20. prosinca 2012. godine.

Ovim koncertom Josipa najavljuje veliku turneju iduće godine, kojom će obilježiti 40 godina od izlaska “Dnevnika jedne ljubavi”, jednog od naših najutjecajnijih i najznačajnijih albuma svih vremena. Josipina velika želja je da sve krene upravo iz Zagreba, u prosincu, mjesecu u kojem inače radi velike koncerte u spomen na lik i djelo Karla Metikoša, pa je tako cijela ideja savršeno spojena s projektom Gričevanje.

Posebno treba naglasiti i da je ovo jedna od izrazito rijetkih situacija kada Josipa nastupa na besplatnom događaju, van svojih standardnih koncertnih prostora, koji najčešće uključuju elitne dvorane ili kazališta. Na ovaj način Josipa svoj ogroman katalog i bogastvo autorske ostavštine Karla Metikoša približava svim fanovima, na Platou Gradec, u četvrtak 20. prosinca.

Ulaz na ovaj koncert biti će moguć samo s ulaznicom, koje će biti besplatno distribuirane na nekoliko punktova u narednim tjednima, a informacije o distribuciji ulaznica objaviti ćemo idući tjedan.

Josipa Lisac u svakom pogledu je neponovljiva ličnost na domaćoj glazbenoj sceni. Posvećenost razvoju vlastite glazbene osobnosti te specifični način izrazavanja svoje umjetničke duše i talenta desetljećima fasciniraju sve poklonike njezine glazbe.

Publika koja ju cijeni i nanovo posjećuje njezine koncerte oduševljena je njezinim iskrenim i nekompromisnim izražavanjem vlastitih glazbenih vizija i osjećaja za scenski nastup. Sa svojim pratećim bandom neprestano oduševljanja publiku diljem bivše države i inozemstva, na koncertima koji se često protegnu u prekrasne gala glazbene večeri trajanja čak i do dva i pol sata. Glazbenici koju ju prate su: Borna Šercar na bubnjevima, Josip Grah truba i harmonika, Gojko Tomljanović na klavijaturama, Davor Črnigoj bass gitara i Elvis Penava na gitari.

I ovaj koncert, kao i svi veći nastupi Josipe Lisac u Zagrebu u prosincu unazad dva desetljeća, biti će posvećen Karlu Metikošu.

Ulaz na koncert je besplatan. Podjela ulaznica:
Ponedjeljak, 17.12.2012.
Apoteqa – kućica na Zrinjevcu – u 17 sati – 100 ulaznica

Svaka osoba moći će uzeti najviše 2 ulaznice.

Broj ulaznica pušten u distribuciju je ograničen zbog limitiranog prostora na platou Gradec. Iznimno je važno napomenuti da se s ulaznicama u prostor koncerta ulazi do 19:30.

Vrata Gričevanja otvorit će se 20. prosinca u 18:30, koncert Josipe Lisac počinje u 19:45.

Za sve novosti vezane uz program Gričevanja, posebne akcije i mikroevente koje ćemo organizirati, pratite nas na www.facebook.com/gricevanje.Objavljeno 14.12.2012.

Vremeplov

Moj najdraži urednički rad bio je upravo u ”Valu”. Tamo sam našao ekipu srodnih duša i s guštom smo radili te novine. Dao sam toj ekipi dio zanata, ali i veliki dio srca. ”Valu” sam pak nadjenuo ime, i danas mislim da je bilo dobro...
Mišo Cvijanović Cvijo, novinar i kolumnist (Novi list)