Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Judas Priest i Whitesnake nastupaju u Beogradu

Judas Priest i Whitesnake nastupaju u BeograduDva velika metal benda Judas Priest i Whitesnake dolaze u Beograd u organizaciji Avalon Produkcije i Arene Beograd. Judas Priest i Whitesnake dolaze sa svojim najboljim programom 0107. u Beogradsku arenu.

Oba benda su najavila cijelovečernje nastupe pa će tako ova dva benda biti na bini više od 4 sata. Interesantno je da će ovo biti oproštajna turneja Judas Priesta.

Koncert će sigurno otvoriti jedna ili čak možda i dvije grupe iz regije čija će imena će biti naknadno objavljena.

Sastav Whitesnake je krajem sedamdesetih godina oformio David Coverdale, bivši pjevač Deep Purple, što je djelomično utjecalo na njihov uspijeh u Engleskoj i Japanu. Coverdalea su nazivali klonom Roberta Planta, budući su obojica imala dugu valovitu kosu i nadmeni bariton glas.

Članovi sastava bili su John Lord, Ian Paice, Bernie Marsden, Neil Murray i Mickey Moody kao i talentirani gitaristi Adrian Vanderberg, John Sykes, Steve Vai. Poslije brojnih promijena članova Whitresnake 1984. objavljuju pop metal album ‘Slide It In’ koji postiže zlatnu nakladu u Americi.
Kako bi istaknuli svoj identitet, iz ikonografije hard rok/metal bendova uzeli su zmiju (simbol muškog spolnog organa) za svoj zaštitni znak, pa se na omotu albuma našla fotografija boe kako klizi niz ženski dekolte.

Tek sa sljedećim albumom iz 1987. godine bacaju Ameriku pod noge. Osim moćne balade ‘Is This Love’ na njemu je i hit ‘Here I Go Again’ (obrada pjesme s njihovog albuma ‘Saints And Sinners’) koji je tjednima bio na prvom mjestu liste singlova. Uspjehu je svakako doprinjeo i spot u kojem se pojavljuje glumica Tawni Kitaen, koja je tada bila udata za Coverdalea. Samo u SAD album je prodan u više od osam milijuna kopija, a uz to utjecao je i na to da se prethodni album proda u još dva miliijuna primjeraka.

Čudak, kakav je oduvijek bio, Coverdale je po objavljivanju otpustio sve članove koji su snimili ‘Whitesnake’ i zadržao jedino Adrian Wanderberga.
U novoj postavi 1989. godine snimaju ‘Slip Of The Tongue’. Iako na njemu svira čarobnjak gitare Steve Vai, album je loše prošao. Coverdale je 2003. godine ponovo aktivirao Whitesnake zbog jubilarne turneje povodom 25 godina rada.

Danas, poslije više od tri desetljeća od osnivanja i više od 70 miliijuna prodanih albuma, Whitesnake su ponovo spremni ponuditi svoje viđenje dobre zabave kroz mješavinu hard roka, soula, bluza i balada.

Postava s kojom su prije par godina nastupili u Beogradu se neznatno mijenja ali gitaristi, koji su nezaobilazno pored Coverdalea ispisivali ime grupe su i danas u postavi: Reb Beach i Doug Aldrich.

Objavljeno 18.06.2011.

Vremeplov

Glazba je ono čime se želim baviti, posao ono što trebam obaviti, a politika ono što jednostavno moram raditi.
Bob Geldof