Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Karma To Burn - Titani instrumentalnog rocka

Karma To Burn - Titani instrumentalnog rockaSrce instrumentalnog rock benda koji je 90.-ih formiran u američkoj državi West Virginia opet snažno kuca - Karma to Burn će 15.08. izbaciti novi studijski albuma ’Arch Stanton’ i krenuti na sedam tjedana dugu europsku turneju.

A, najavljena turneja uključuje i Zagreb kojem će Karma to Burn svirati 25.09. uz potporu fuzz stoner/psychodelic rock’n’ roll benda Carson.

Karte za koncert Karme to Burn mogu se u pretprodaji kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) te u Vintage Industrial Baru (Savska 160) po cijeni od 40 kn.

Sredinom 90.-ih u gradu Hicksville u državi West Virginia trojac William (gitara), Dickie (bas) i Nicholas (bubanj) osnovali su društvo kasnije imenovano ’Karma to Burn’. Prvih nekoliko godina, inzistirajući na instrumentalima, bend je marljivo radio na viralnoj promociji objavljujući pjesme bez naslova označene tek brojevima na albumima koje su izbacivale izmišljene izdavačke kuće. Iako težim putem, Karma to Burn su 1996. došli do skuta etikete Roadrunner Records s kojom su potpisali izdavački ugovor uz uvjet da za bend nađu pjevača.

Prvi izbor bio je John Garcia, pjevač i autor najviše poznat kao član bendova Kyuss, Slo Burn i Unida, ali ubrzo nakon smjenjuje ga Jay Jarosz i debi album ’Karma to Burn’ je 1997. vani. Unatoč sjanim kritikama prodaja je siromašna, a bend nezadovoljan što je rezultiralo povratku njihovom prvotnom interesu – sviranju žestokih stoner rock instrumentala zbog čega su izgubili ugovor s Roadrunnerom.

Dvije godine kasnije izlaze s albumom ’Wild Wonderful Purgatory’, a 2001. s ’Almost Heathen’. Iako oba albuma kupe sjajne kritike, K2B odlaze na vrlo dugu pauzu u trajanju od 2002. do 2009. godine.

Ponovno okupljeni pod paskom producenta Scotta Reedera, bivšeg basista benda Kyuss, Karma to Burn lansiraju novi studijski album ’Appalachian Incantation’. Nakon toga uslijedile su eurpska i američka turneja pa album ’V’ sniman u studiju ’606’ Davea Grohla.

Put Karme to Burn ide i dalje, u kolovozu će još jedan album biti vani. ’Arch Stanton’ se oslanja se na svoje prethodnike ’Wild Wonderful Purgatory’ & ’Almost Heathen’, donosi sedam novih instrumentala te oživljeni i nikad do sada snimljeni klasik ’23’.

Kao predgrupa nastupit će fuzz stoner/ fuzz stoner/psychodelic rock’n’ rolleri Carson stacionirani u Švicarskoj, a formirani 2009. godine na Novom Zelandu.

Objavljeno 27.07.2014.

Vremeplov

I nijedna odrasla osoba neće nikada razumjeti da je to toliko važno...
Antoine de Saint-Exupéry