Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

!!! - Katarzični punk danceri čudnog imena

!!! - Katarzični punk danceri čudnog imenaNaziv grupe !!! možete izgovoriti kao bilo koje tri riječi koje se ponavljaju; najčešće je to ”chk chk chk”, ili recimo ”bam bam bam”, ”hej hej hej” ili ”and and and”. Mogućnosti su neograničene. Brooklynski osmerac !!! (bubnjar John Pugh, pjevač Nic Offer, udaraljke i rog Allan Wilson, gitarist Mario Andreoni, klavijaturist, a također i član LCD Soundsystema Tyler Pope, basist i producent Justin Van Der Volgen, udaraljke Dan Gorman te Jerry Fuchs) već nekoliko godina djeluje na glazbenoj sceni.

Nedavno su izdali svoj treći album ”Myth Takes”, a deset pjesama s njega, kako sami kažu, još su punijeg zvuka i slojevitije od prijašnjih; pop art zvuk po uzoru na post-punk bas šablonu, spaghetti-western gitare i afričku poliritmiju.

Nije pretjerano reći da trenutno nitko na svijetu ne svira takvu glazbu kao !!!. Oni su se okupili 1995. isključivo radi svirke na cjelonoćnim plesnim partyjima u Sacramentu, u Californiji, a danas su jedan od najuzbudljivijih live sastava na svijetu.

”Pišemo pjesme koje zatim testiramo na turneji. Nakon toga se vraćamo u studio i dorađujemo ih, te na taj način evoluiraju”, objašnjava pjevač Nic Offer i dodaje: ”Ljudi dolaze na naš koncert da bi plesali i zabavljali se”.

Kako su članovi benda odrasli na raznim smjerovima punka i eksperimentalne glazbe (Nic Offer djelovao je kao frontman hard rock benda Yah Mos), vremenom su počeli svirati glazbu na koju i oni sami mogu - pa, plesati. Tako možemo reći da su i punk bend i funk bend, ili čak oboje ili pak da niti jedno od navedenog ne može dočarat injihov performance.

Glasni katarzični live nastupi puni energije postali su zaštitni znak tog američkog osmerca. Prošle godine Red Hot Chilli Peppersi su ih pozvali da sviraju zajedno s njima na svejtskoj turneji, na kojoj su svojim energičnim nastupima osvojili širu publiku, pa već ove godine nastupaju na svim velikim europskim festivalima poput Glastonbury festivala u Velikoj Britaniji, Benicassim festivala u Španjolskoj, Sziget festivala u Mađarskoj i mnogim drugim relavantim fest punktovima.
Nastupiti će i 27. i 28. kolovoza 2007. na Vip INmusic festivalu u Zagrebu kao headlineri Nokia stagea, a albumi !!! mogu se nabaviti u Dirty old shopu u Tratinskoj 33 u Zagrebu ili u riječkom Dallas music shopu.

Link: www.chkchkchk.net

Ana Varljen / Artist info

Objavljeno 15.05.2007.

Vremeplov

Nije potrebno određivati - rock pjevačica, blues pjevačica, pop pjevačica, etno, jazz, klasična. Sve je to glazba. Moje pjesme sadrže elemente rocka, popa, klasike i jazza. Ja sam sve to.
Josipa Lisac