Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kawasaki 3P ekspresan povratak u prvu ligu

Kawasaki 3P ekspresan povratak u prvu liguKawasaki 3P razvalio je rasprodanu Tvornicu kulture! Povratak Kawasakija bila je najveća domaća glazbena vijest ovog proljeća, a o njihovom će se koncertu pričati još ’’Dugo, dugo, dugo’’.

Svirka je rasprodana u samo nekoliko dana, pa je spektaklo svjedočilo oko 1800 najsretnijih i najvjernijih fanova. Srećom, Kawasaki se vratio da ostane, a sudeći prema sinoćnjoj formi i reakciji publike – bio je to ekspresan povratak među najveće regionalne bendove.

Jedan od najvažnijih hrvatskih rock bendova napokon se vratio na scenu i usrećio tisuće fanova. Nikad moćniji, glasniji i nabrijaniji, Kawasaki je koncertom na omiljenoj zagrebačkoj pozornici samljeo sve pred sobom. Ska punk rock miljenici koncert su otvorili s ’’Ribom’’, a atmosfera se zahuktavala od samog početka. Setlista se sastojala od 26 pjesama sa svim neizostavnim hitovima iz njihove ikonične diskografije. Na bombastičnom su se popisu našle i ’’Indijanac’’, ’’Mupov-ska’’, ’’Lovac’’, ’’Zec’’, ’’Feget’’, ’’Ni da ni ne’’, ’’Kak si’’, ’’Kaj kaj kaj’’, ’’Sjekirom u glavu’’ te ’’Mate Parlov’’, a prvi je dio koncerta zatvoren legendarnom ’’Puta madre’’. Publika je, naravno, htjela još, a bis je uključivao nevjerojatne izvedbe pjesama ’’Anđelko’’, ’’Ringišpil’’ i ’’Snifa san glu’’. Trijumf Kawasaki 3P-a zakucan je neponovljivom ’’Malo vas je’’. Neprestano skakanje, moshpiti, deranje, sparina, znoj i proliveno pivo bile su samo neke od nuspojava ovog glazbenog delirija. Stihovi Kawasaki 3P-a napokon su se ponovno orili koncertnim prostorom, a u petak su ih sva prisutna grla pjevala uglas. Nikad čvršći i uigraniji, bend je ostavio srce na pozornici, a krcata im je Tvornica pružila najljepšu moguću dobrodošlicu.

Nakon eksplozivnog i više nego uspješnog povratka na scenu, Kawasaki 3P nastavlja svirati. Bend je najavio svoje sljedeće koncerte – prva je postaja Pogon kulture u Rijeci, gdje će stići u petak, 03.05. Zatim se vraćaju po repete, za sve one koji nisu stigli uloviti svoju ulaznicu za Tvornicu, i to na veliku pozornicu Zagreb Beer Festa koji će se održati od 23. do 26. svibnja u Parku dr. Franje Tuđmana.

Objavljeno 07.04.2024.

Vremeplov

Mislim da je jako malo iskrenoga bilo i ostalo vezano uz punk, ali ono što je preživjelo, esencija prvotne ideje, egzistira i danas u nekoj drugoj formi.
Zoran Žmirić, riječki pisac, fotograf i glazbenik