Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kawasaki 3P – Napokon punoljetni!

Kawasaki 3P – Napokon punoljetni!Zagrebački bend Kawasaki 3P osnovan je prije 18 godina, točnije 1993. godine. Početak njihova glazbenog djelovanja obilježilo je nekoliko demo snimki te svirke po zagrebačkim klubovima. Već u najranijoj fazi osvojili su nekoliko festivalskih nagrada kao jedan od najboljih demo bendova od kojih ćemo izdvojiti onuna HGF-u u Zaboku.

Na svom početku Kawasaki 3P djelovao je u klasičnoj R’N’R postavi, bubanj, bas dvije gitare i vokal. Upečatljivi zvuk davali su trubač i/ili saksofonist što je s vremenom postao i zaštitni znak zvuka Kawasaki 3P-a. Njihovu glazbu moglo bi se opisati kao mješavinu punka, ska i reage glazbe začinjenu s puno dobre zafrkancije.

Uvijek spremni na šalu 2003. Godine pojavljuju se na na Dori s pjesmom koja je odmah postala hit „Antonija“. Iste godine snimaju svoj prvi album pod nazivom „Kawasaki 3P“ za izdavačku kući Dancing Bear. Postavu benda na albumu čine: Tomislav Vukelić – Tomfa – glas; Vedran Pušić – Pljuga – gitara; Toni Babarović – Babke – gitara; Davor Viduka – Bas; Mario Peretić – Zoid – bubanj; Krešo Šojat – Saksofon; Demirel Pašalić – Truba.

Album „Kawasaki 3p“ osvojio je diskografsku nagradu „Porin“ za najbolji album alternativne glazbe, te nezavisnu Rock nagradu Crni Mačak za „Nadu godine“.

Uslijedila je poduža diskografska stanka koju su dečki iz K3P kratili koncertima, što samosatlnim, što po festivalima da bi 2009. godine objavili album „Idu bugari“. Postavu na ovom albumu čine: Tomislav Vukelić – Tomfa – glas; Davor Viduka – gitara; Toni Babarović – Babke – gitara; Mario Boršćak – Bas; Stjepan Jureković – Štef – bubanj; Demirel Pašalić – Truba; Igor Pavlica – Truba; Stipe Mađor – Truba. Kao gosti na albumu su se pojavili Tomislav Mužek, Đana Šegon, Robert Nappholtz i Mario Božić.

Te su godine proglašeni dobitnicima Porina za najbolji alternativni album. Osim ove nagrade dokaz njihove popularnosti i kvalitete svakako su i nastupi na brojnim festivalima, pa tako i na Petkotini, In Music festivalu, Opatijskim Barufama, Harteri, Exitu,Skavilleu, Rast Raft Slunj festivalu...

Da je uz njih zabava zagarantirana dokaz je rasplesana i raspjevana publika, a bis je neizostavna pojava. U to se možete uvjeriti već ovaj vikend na velikoj proslavi rođendana koja će trajati čak dva dana, 19. i 20.03. u zagrebačkoj Močvari.


Marin Stipetić


Objavljeno 18.03.2011.

Vremeplov

Ja sam instant zvijezda, samo dodajte malo vode i promiješajte.
David Bowie