Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ken Vandermark dolazi u KSET

Ken Vandermark dolazi u KSETNakon punih trinaest godina Ken Vandermark se vraća u zagrebački KSET zajedno s bubnjarom Paal Nilssen-Loveom i gitaristima grupe The Ex.

Prošlo je više od 13 godina otkad je Ken Vandermark, nekad redoviti gost KSET-a, zadnji put stupio na pozornicu ovog kluba, a posebno je zanimljivo to što je Vandermark svoj prvi nastup kao lider benda imao 1.6.2000. kad su u KSET-u po prvi put nastupili The Vandermark 5.

Točno na taj datum 16 godina poslije ovaj će se vanserijski saksofonist i skladatelj ponovo popeti na pozornicu kluba kojeg je on, baš kao i brojni kolege jazzisti, tada jednostavno obožavao. Niti ne čudi stoga da mu je KSET u prvoj polovici nultih godina novog stoljeća bio redovita postaja na europskim turnejama, baš kao što ne čudi niti to da Ken Vandermark u ovom klubu drži apsolutni rekord po broju nastupa kad su strani glazbenici u pitanju.

I zato su povodom 40. godišnjice postojanja KSET-a Zavod za eksperimentalni zvuk i Žedno uho, koje je stajalo iza njegovih dosadašnjih zagrebačkih nastupa, odlučili udružiti snage i složiti veliki povratnički koncert s grupom Lean Left, koju uz Vandermarka čine odlični bubnjar Paal Nilssen-Love te razarajući gitaristički dvojac Terrie Ex i Andy Moor, koji je u glazbenom svijetu prvenstveno znan kao udarna snaga kultne nizozemske post punk grupe The Ex.

Upravo su The Ex s ove, te Sonic Youth s druge strane Atlantika bili među prvim velikim imenima nezavisnog rocka koja su otvoreno iskazivala ljubav prema jazzu i improvizaciji, pa su tako kroz niz suradnji s mnogim značajnim jazz glazbenicima odigrali ključnu ulogu u približavanju te predivne glazbe mlađoj, prvenstveno rock publici.

Ne čudi stoga da su upravo The Ex bili ti koji su prije više od 15 godina otvorili prvi N.O. Jazz Festival koji je svojevremno KSET i Zagreb upisivao velikim slovima na jazz kartu Europe.

Tako se uostalom baš zahvaljujući ovom festivalu, te klubu u kojem se prvih 6 godina održavao, počela u Zagrebu mijenjati dobna struktura posjetitelja jazz koncerata i festivala na kojima je studentska populacija u jednom trenutku postala dominantnom.

To je i bio jedan od ključnih razloga zašto su Vandermark i njegovi kolege toliko voljeli nastupati kod nas, jer osim izvrsne interakcije na koju su nailazili svirajući pred tako mladom i brojnom publikom, dotični su svojim vanserijskim nastupima mnogim mladim ljudima doslovno mijenjali živote.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 45kn kreću u prodaju 12.5. i mogu se po toj cijeni kupiti do 21.5., nakon tog datuma cijena će im biti 55kn, a na samom ulazu 70kn.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: KSET (Unska 3), Zagreb; Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb; Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb te putem internet servisa Dirty Old Shopa i Rockmarka.

Objavljeno 10.05.2016.

Vremeplov

Nevjerojatno je koliko mnogo možeš naučiti ako su tvoje namjere stvarno iskrene.
Chuck Berry