Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ključni albumi Majki zablistali u raskošnim reizdanjima

Ključni albumi Majki zablistali u raskošnim reizdanjimaAlbum ’’Razum i bezumlje’’ kao prvo službeno izdanje benda odavno uživa kultni status, a ovo reizdanje se ističe originalnom naslovnicom i novim arhivskim fotografijama.

Kruna glazbenog uspjeha Majki došla je u obliku jednog od najvažnijih rock albuma devedesetih, a reizdanje albuma “Vrijeme je da se krene” od sada je dostupno na posebnom transparent green / black splatter vinilu koje će svatko poželjeti u svojoj kolekciji.

Dancing Bear s ponosom predstavlja najnovija reizdanja neponovljivih Majki. Ključna izdanja vinkovačkih legendi i jedni od temelja hrvatskog rocka, albumi ’’Razum i bezumlje’’ i ’’Vrijeme je da se krene’’, doživjela su svoja nova raskošna reizdanja na vinilu, a svakim detaljem sačuvan je prepoznatljivi glazbeni potpis benda i surovi zeitgeist vremena u kojem su nastali ovi neprocijenjivi glazbeni dragulji.

Album ’’Razum i bezumlje’’ odavno uživa kultni status. Ovo prvo službeno izdanje Majki objavljeno je u prosincu 1990. te donosi pjesme nastale u periodu od osnivanja benda 1984. do 1989. godine. Snimane u travnju 1990. u vinkovačkom studiju Rockoko, među njima su se istaknule neke od najvećih rock himni benda poput ’’Zbunjen i ošamućen’’, ’’Iz sve snage’’, ’’Novi dani’’ i ’’Putujem’’.

Na albumu su Majke nastupale u tzv. “kultnoj” postavi iz prve faze rada benda: Goran Bare (vokal), Ivica Duspara (gitara), Nedjeljko Ivković - Kilmister (bass), Željko Mikulić - Korozija (bubanj) i Ivan Dujmić - Duja (gitara).

O iznimnoj vrijednosti ovog izdanja govori činjenica da je Dancing Bear dosad objavio dva reizdanja albuma (1997. i 2014. godine), a ovo treće reizdanje se ističe originalnom naslovnicom što će posebno cijeniti kolekcionari i najvjerniji fanovi Majki.

Uz repliku originalne naslovnice (ovaj put u obliku gatefolda), novo izdanje donosi osvrt Aleksandra Dragaša na Majke i album ’’Razum i bezumlje’’, kao i dodatne fotografije Tomislava Brkića, vinkovačkog fotografa koji je foto-dokumentirao rad Majki u prvoj fazi do 1991. godine.

Kruna dotadašnjeg glazbenog uspjeha Majki došla je 1996. u obliku četvrtog albuma “Vrijeme je da se krene”. Među deset bombastičnih rock kompozicija, koje su s vremenom postale rock klasici i koncertni favoriti, uz naslovnu pjesmu u originalu i akustičnoj izvedbi posebno su se istakle “Baretov blues”, “Slobodna kao nikada”, ’’A ti još plačeš” i “Mene ne zanima”.

Prvo vinilno izdanje albuma ’’Vrijeme je da se krene” Dancing Bear je objavio 2016. povodom obilježavanja 20. rođendana ovog najvažnijeg rock albuma devedesetih, te je posebno to obilježio okupljanjem svih članova postave koja je svojim talentom iznjedrila ovaj album - Goran Bare, Nedeljko Ivković Kilmister, Zoran Čalić, Kruno Domaćinović i Tihomir Jalšovec Chaka.

Vrijedi spomenuti i da je reizdanje albuma remasterirano u Londonu iz snimke završnog miksa producenta Denisa Mujadžića Denykena načinjenom prije masteringa i koji je lišen nekih efekata koji su dodani u postprodukciji te 1996., dakle, potpuno idejno pročišćeno izdanje.

Objavljeno 20.08.2022.

Vremeplov

Ovo što se sada događa je video rock, moglo bi se reći ”You Tube rock”, i to se događa već duže vrijeme, a bavi se više tim nekim ukrasima nego - suštinom stvar.
Koja (Disciplin A Kitschme)