Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kojoti opet trče!

Kojoti opet trče!Kojoti, jedan od ponajboljih rock ’n’ roll bendova koji su svoju moćnu energiju potvrdili unazad godinu dana svirajući u sklopu raznih festivala i klubova diljem regije, danas su u eter lanisrali novi singl, ’Ljubav u kvaru’. Nedugo potom, za singlom je stigao i video kojeg i ovoga puta potpisuje Dalibor Barić.Nakon ’Mi ne pripadamo tu’ i ’Nova riječ’, treći je to singl kojime Kojoti prekidaju sedamnaest godina dugu diskografsku šutnju. Sve tri spomenute pjesme dio su širog plana jer ova stvarno moćna rock ’n’ roll četvorka, koja je to nedugo i potvrdila fenomenalnim klupskim koncertom u klubu Jabuka, izbacila je luksuzni box set ’Dragocjeno Raskošno Blistavo’ koji je ujedinio u jedno sva tri njihova albuma ’Kojoti’, ’Halucinacija’ i ’seks Disco Kung Fu’ objavljena tijekom 90-ih godina.

A uspješan povratak na scenu te objavu spomenutog boxa, Kojoti su proslavili u punoj Tvornici Kulture kada su najavili i best of LP-a koji je trenutno u posljednjoj fazi pripreme za objavu. Šira slika, odnosno tri nove pjesme, također su uvertira za ulazak u studio i najave izlaska novog, četvrtog albuma.

Za snimnje prve tri pjesme iz novog milenija, Kojoti su se ulogorili u Kastvu u studiju GIS kod Mateja Zeca.

’Ljubav u kvaru’ u potpunosti potpisuje Davor Viduka, jedan od najboljih rock gitarista na ovim područjima (Greaseballs, Majke, Pips Chips Videoclips, Kawasaki 3P) koji se trenutno nalazi u stanju svoje najkreativnije i izuzetno plodonosne autorske i glazbene faze.

Osim toga, Viduka je uz Mateja Zeca i producent sva tri singla.

’Ljubav u kvaru’ nosi dašak ’kojotovski’’ čvrstog rocka, ali ovoga puta uvaljanog u funky, groovie i plesni ritam, a sve je to zajedno spretno zapakirano u radiofoničan i pitki zvuk moderne produkcije.

Koncert grupe Kojoti ne propustite 9. lipnja u sklopu Ljeto u MSU, na krovu Muzeja suvremene umjetnosti.

’U Kojotima sviraju isti ljudi kao i prije, ali danas je 2018. pa sukladno tome nećemo raditi pjesme jednake onima koje smo radili kad smo imali 22 godine. Pjesme sam uskladio s današnjim vremenom. Sve je to rock and roll, ali u modernijoj varijanti. Nakon ove tri pjesme, za otprilike dva mjeseca, idemo snimati sljedeće tri pjesme, dok će nam za tri, četiri mjeseca biti objavljena vinilna kompilacija s najboljim pjesmama. Budući da sam »vinyl freak«, bila mi je užasna želja imati vinil Kojota. To je jedini bend u kojem sam svirao, a koji nema vinil’ - otkrio je Viduka.

Objavljeno 09.04.2018.

Vremeplov

Ovdje je sve u raspadu, a mediji rade sve protiv ove zemlje stvarajući kriterije koji za rezultat imaju da premalo naše glazbe izlazi izvan granica ove zemlje, premda imamo izuzetno talentiranih glazbenika koji ni po čemu ne zaostaju za svjetskim. Što se mene tiče, o meni nitko ništa ne mora pisati u Hrvatskoj.
Damir Halilić Hal