Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kolekcija za Hollyjevu godišnjicu

Kolekcija za Hollyjevu godišnjicu’’The Very Best of Buddy Holly and The Crickets’’ naziv je impresivnog CD izdanja s
čak 50 pjesama američkog rock’n’roll pionira i pjevača Buddyja Hollyja, kojim će biti obilježena 50. godišnjica njegove smrti.

Izdanje će se na tržištu pojaviti početkom veljače, a bit će popraćeno i DVD-om ’’The Music Of Buddy Holly And The Crickets, The Definitive Story’’. DVD će sadržavati zapise s nastupa u Ed Sullivan showu i dosad neobjavljene intervjue s pjevaču bliskim ljudima.
Pjesme koje su ostale trajno zapisane u rock ’n’ roll pjesmarici za sve generacije su: ’’Oh Boy!’’, ’’Peggy Sue’’, ’’Rave On’’, ’’Not Fade Away’’, ’’It’s So Easy’’, ”That’ll Be the Day”…

Charles Hardin Holley poznatiji kao Buddy Holly (Lubbock, 7. rujna 1936. - kraj Mason Citya, 3. veljače 1959.) Holly je poginuo u zrakoplovnoj nesreći zajedno s Ritchiejem Valensom i J.P. ”The Big Bopper” Richardsonom. Imao je samo 22 godine. Don McLean u pjesmi ’’American Pie’’ opisuje taj dan kao ”dan kada je umrla glazba”.

Buddyja Hollyja smatraju jednim od najutjecajnijih utemeljitelja rock ’n rolla. 2004. godine ga je časopis Rolling Stone uvrstio na 13. mjesto popisa ”100 besmrtnika popularne glazbe”.Iako je njegova karijera naglo prekinuta tragičnom smrću, njegovo glazbeno djelo svrstava se među najznačajnija ostvarenja u povijesti rock glazbe.

Njegova glazba ne samo da će utjecati na njegove suvremenike, nego i budući smjer popularne glazbe. Svojom je glazbom utjecao na Boba Dylana, Beatlese, The Rolling Stonese i Erica Claptona. Grupa Clash obradila je pjesmu ’’I fought the low’’, dok su Beatlesi obradili pjesmu ”Words of Love” kao gotovo savršenu reprodukciju Buddyeve verzije. Paul McCartney, njegov obožavatelj, otkupio je prava za objavljivanje njegovog kataloga pjesama.

Objavljeno 03.02.2009.

Vremeplov

Glazba je ono čime se želim baviti, posao ono što trebam obaviti, a politika ono što jednostavno moram raditi.
Bob Geldof