Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kompletni originalni The Beatles katalog remasteriran

Kompletni originalni The Beatles katalog remasteriranGlazbeni svijet pomalo odbrojava dana do 09. 09., kada će konačno kompletni originalni The Beatles katalog, u novim remasteriranim izdanjima, ugledati svjetlo dana.

Da podsjetimo, kompletan katalog, svih službenih albuma The Beatlesa naći će se u prodaji 9. rujna 2009. , a interes za reizdanjima već i prije službene objave premašio je sva očekivanja. Isti dan biti će objavljena i nestrpljivo iščekivana ’’The Beatles: Rock Band’’ video igrica.

Svaki CD pakiran je u repliku originalnog omota, a sadrži i proširenu knjižicu sa originalnim i novijim zapisima, te rijetkim fotografijama. U ograničenom vremenskom periodu svakom CD-u biti će dodan i kraći dokumentarac o albumu. Na isti datum, 9.rujna, objavljena će biti i dva nova Beatles box seta - Stereo i Mono Box.

Albume je masterirao predani tim inženjera u Abbey Road studiju u Londonu u periodu od 4 godine koristeći najmoderniju snimateljsku tehnologiju paralelno sa klasičnom studijskom opremom iz vremena nastanka albuma, pažljivo zadržavajući autetntičnost i integritet originalnih analognih snimaka. Rezultat ovog neumornog procesa visoka je audio vrijednost
novonastalih remasteriranih materijala.

Katalog obuhvaća 12 stereo albuma sa popisom pjesama i omotima istim kao na originalnim britanskim izdanjima albuma, kao i ’’Magical Mystery Tour’’ koji je postao dio ključnog ’’The Beatles’’ kataloga od kada je prvi puta objavljen na cd-u 1987. godine. Povrh toga, ’’Past masters Vol. I i II’’ objavljeni su kao jedan naslov između 14 naslova na 16 diskova. Ovo će biti prvi put da su prva 4 albuma benda dostupna u cijelosti u stereo zvuku. Kompletna kolekcija će, zajedno sa dokumentarcima, biti dostupna u Stereo box setu.

U svakom CD pakiranju, knjižica sadrži detaljne povijesne činjenice kao i informacije o samom snimanju albuma. Uz iznimku ’’Past Masters’’, mini dokumentarci o snimanju svakog albuma, u režiji Boba Smeatona, dodani su kao Quick Time datoteka na svakom albumu. Dokumentarci sadrže arhivske snimke, rijetko viđene fotografije i nikad do sada objavljen studijski razgovor samih Beatlesa, pružajući tako jedinstven i veoma osoban uvid u studijsku
atmosferu.

Drugi box set napravljen je za kolekcionare. ’The Beatles in Mono’’ na jednom mjestu okuplja sve snimke remiksirane za mono izdanja, 10 albuma u njihovom originalnom mono miksu plus dva dodatna nanovo mono masterirana diska.

Kao dodatni bonus, mono izdanja ’’Help!’’ i ’’Rubber Soul’’ uključuju i originalan stereo miks iz 1965. koji dosada nisu objavljen na CD-u. Ovi albumi biti će pakirani u mini-vinil CD replike s originalnim sačuvanim sadržajem.

Stereo Albumi (dostupni pojedinačno i u svi zajedno u stereo boxu)

Please Please Me
With The Beatles
A Hard Day’s Night
Beatles For Sale
Help!
Rubber Soul
Revolver
Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
Magical Mystery Tour
The Beatles
Yellow Submarine
Abbey Road
Let It Be
Past Masters

’The Beatles in Mono’’ (samo u box setu)

Please Please Me
With The Beatles
A Hard Day’s Night
Beatles For Sale
Help!
Rubber Soul
Revolver
Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
Magical Mystery Tour
The Beatles
Mono Masters

Objavljeno 05.09.2009.

Povezani članci

Vremeplov

Ne vjerujem da netko mora biti izmučena duša kako bi napisao dobru glazbu.
PJ Harvey