Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Koncertna promocija albuma ”Kaj blues etno”

Koncertna promocija albuma ”Kaj blues etno” Nakon 4 nagrade Porin i nastupa u 20 različitih zemalja, Tomislav Goluban, glazbeni ambasador Zagorja, snimio je svoj osmi studijski album naslovljen ”Kaj blues etno”.

Uz obrade tradicijskih napjeva tu je pregršt autorskih naslova te instrumentalnih skladbi. Nesvakidašnjim spojem žanrova i instrumenata, Goluban je i ovim uratkom pomaknuo vlastite kreativne granice.

Kombinacija zagorskih motiva, bluesa i etno glazbe uz 40-ak glazbenika (instrumentalista, pjevača i pjevačica), odvest će vas na mjesto gdje postajete neopterećeni bilo kakvim stresom svakodnevnice. Album je još jedan u nizu eksperimenata spajanja različitih dijelova svijeta glazbom. Ovisno o kutu gledišta, za neke je taj svijet velik i nedostižan, a za druge on je tu, nadohvat ruke.

Osim rock aranžmana s razigranom sekcijom puhača tu su minimalističke teme uz gajde, dvojnice, tambure, mandolinu i slide gitare. Ulogu ritmičnih instrumenata ovaj su put dobili čak i stari traktori Ursus i Ferguson, a svoje su mjesto na albumu našle razne životinje, črvi, planjke i kljeti.

Vlak je Golubanova vječna inspiracija, pa je shodno tome za prvi singl izabrana pjesma ”Vlak vozi”, koja tematizira prolaznost i brzinu života, uspone i padove te mračne tunele nakon kojih ipak dođete na sunčani brijeg.

Za singl ”Vlak vozi” je snimljen i videospot tijekom kojeg Goluban brzo izmjenjuje instrumente, a nije riječ samo o usnim harmonikama. Vlak je kao glavni motiv pomalo karikiran drvenim dječjim vlakićem, sve u cilju dobre zafrkancije koju i sam izvođač nije odglumio, već proživio. Režiser videospota je Jeronim Marić.

CD album ”Kaj blues etno” premijerno će biti predstavljen u Jazz Caffeu ”Forum” u Sesvetama, u petak 21.10.2016. s početkom u 21 sat, kad će biti i službeno objavljen. ”Forum” je jedino mjesto gdje su svirale sve dosadašnje postave Golubanovog pratećeg sastava.

Ulaz je besplatan.

Objavljeno 20.10.2016.

Vremeplov

Mali koncerti su teži, ponajprije stoga što između onog koji svira i onih koji slušaju ne postoji ništa. Nema barijere, ograde, metara praznog prostora. Publika može čuti i osjetiti svaku sviračevu lošu točku. Uvijek sam puno nervozniji kad sviram pred malim auditorijem, a od tog malog broja ljudi glazbenik ustvari uvijek dobije veću nagradu.
Dominic Miller