Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kralja predstavlja božićni singl ”Molitva brata kvarta”

Kralja predstavlja božićni singl ”Molitva brata kvarta” Nakon što je sa singlom ”Mona Lisa” zatvorio album prvijenac ”Ljubav, voda i sloboda” svog zagrebačkog sastava The Miceks, legendarni gitarist i ikona domaće rock scene, Alen Kraljić Kralja, spreman je za novu, ponešto neobičniju glazbenu etapu.

Pod imenom Kralja, Alen Kraljić (oduvijek i svima znan pod ovim nadimkom) sada predstavlja božićni singl, pjesmu ”Molitva brata kvarta” i prateći video spot. Novi Kraljin singl atmosferom i tekstom želi prikazati onaj pravi duh Božića koji nije iskvaren i iskomercijaliziran uz poruku koja će zagrijati mnoga srca u ovo blagdansko vrijeme. U spotu se između ostalog pojavljuju i mali utrinski majstori glume koji su zapalili pravu blagdansku iskru i unijeli toplinu i radost u čitavu priču.”Dugo vremena nisam znao što bih s njom i sada izlazi van, na nagovor frenda svećenika i rokera koji je rekao da ona ne smije ostati u kompjuteru.” pojašnjava Kralja te nadodaje ”Ova predivna pjesma slavi Boga, mir, Božić i ljubav, ne na današnji komercijalni način, već više atmosferom i energijom podsjeća na Cavea i Poguese te govori o ljubavi kao jedinom smislenom putu za nove klince.”

Pjesma ”Molitva Brata Kvarta” nastala je tijekom ’skitanja’ po Indiji, na vrući Božić 2008. godine. Na vokalu gostuje Teo Aničić, na saksu Jakša Kriletić Jordes, dok je ostale instrumente odsvirao sam Alen Kraljić, koji je ujedno i autor glazbe i teksta.

Video spot za pjesmu “Molitva brata kvarta” sniman je u legendarnim ’utrinskim favelama’, odnosno u garaži. Režirao ga je sam Kralja, snimao Siniša Padovan Kaico, uz organizaciju Vlaste Škrbine.

Objavljeno 12.12.2019.

Vremeplov

Možda ne vjerujem u samog sebe, ali vjerujem u ono što radim.
Jimmy Page (Led Zeppelin)