Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kreator na Exitu

Kreator na ExituNajvažniji europski trash metal bend, njemački Kreator, napokon dolazi na Explosive stage Exit festivala, kao rezultat višegodišnjih nastojanja festivala da ih uvrsti u line up na tvrđavi.

Hedlajner najvećih europskih metal festivala 2011, kao što su Metal Camp i Wacken već skoro trideset godina drži visoku poziciju na trash metal sceni, zajedno s bendovima kao što su Slayer, Metallica i Megadeath.

Nakon čak dvanaest studijskih albuma, od kojih je posljednji objavljen u siječnju 2009, i dalje pune koncertne dvorane i festivale širom Njemačke, Europe i svijeta.

Nepomirljivi frontmen Kreatora, Mille Petrozza, ikona najortodoksnijih metalaca, upire prstom u probleme društva bez trunke zadrške, ukazujući na političku nepravdu u stilu samih korjena trash metal scene. Novi album opire se čarima moderne produkcije i po riječima autora, stopostotni je odraz live nastupa Kreatora, potencirajući sirovu, živu svirku kao vrhunac muzičke komunikacije s publikom.

„Mi svoju muziku pravimo na isti način na koji se to radilo sedamdesetih“, tvrdi Petrozza, „Problem je što danas i najgore grupe mogu zvučati odlično zahvaljujući kompjuterskoj obradi zvuka. Mi to ne želimo. Hoćemo zvučati prirodno i zato snimamo albume kao što se to radilo nekada“.

Explosive pozornica na dvanaestom Exit festivalu, za sve one koji vole tvrđi zvuk, dovest će najbolje hardcore, metal i punk izvođače.

Tokom četiri dana upečatljivih nastupa Explosive Stage predstavit će najpoznatije, a vjerojatno i najkontroverznije bendove svijeta, a pridružit će im se još brojna imena sa naših prostora koji su predstavnici svih onih koji odbijaju gledati svijet kroz ružičaste naočale i koji se ne boje stisnuti šake i zaurlati na nepravdu, siromaštvo i političku represiju.
Objavljeno 20.03.2011.

Vremeplov

Umjetnik može imati terete za koje ”običan čovjek” ne zna, no ”običan čovjek” ima terete koji nisu ni dotakli mnoge umjetnike.
Patti Smith