Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kries u Splitu i Čakovcu

Kries u Splitu i ČakovcuKries, po mnogima najatraktivniji predstavnici world music žanra u regiji, nastupit će u petak, 02. 09. u Splitu i to u sve popularnijem klubu Judino Drvo, a dan kasnije putuje u Čakovec gdje će se predstaviti na 3FF – Festivalu alternative.

Cijena karte za koncert u Judinom Drvu je 60 kana. Karte se ne mogu kupiti ranije, ali se mogu rezervirati putem maila tata.tripasa@gmail.com na način da u mailu napišete ime, prezime te broj karata koje rezervirate.

Rezervacije vrijede do 22h na dan koncerta nakon čega se poništavaju. Ulaz na Festival alternative u Čakovcu je besplatan, a uz Kries će još nastupiti i Pridjevi, Gužva u 16-ercu, Clone Age i brojni drugi.

Kriesje sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora.

Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra.

Osim dva studijska albuma KRIES je napravio i glazbu za cjelovečernji film ”Konjanik” redatelja Branka Ivande (za koju su dobili diskografsku nagradu “Porin 2005” u kategoriji “Najbolji album originalne glazbe za kazalište, film i tv”), glazbu za dvije kazališne predstave: “Glasi iz planina” i “Potjeh”, te glazbu za promotivni film Hrvatskih autocesta.

Ove godine su poprilično koncertno aktivni te su uz brojne ljetne festivale, nastupili i na otvaranju Europskih sveučilišnih igara, a u međuvremenu su i snimili dugoočekivani novi album koji uskoro izlazi na svjetlo dana

Članovi:
Mojmir Novaković - vokal
Ivo Letunić - lijerica
Andor Végh - gajde, diple, frula, dvojnice, kaval
Krešimir Oreški - udaraljke
Erol Zejnilović - električna gitara
Konrad Lovrenčić - bas gitara
Ivan Levačić – bubnjevi

Objavljeno 28.08.2016.

Vremeplov

Opsjednut sam knjigama.
David Sylvian