Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

KUD Idijoti - Rock&Off nagrada za životno djelo

KUD Idijoti - Rock&Off nagrada za životno djeloGlazbeni novinari ujedinjeni u stavu: Nagrada za životno djelo legendarnim KUD Idijotima stiže zasluženo.

Za slobodu i mir borili su se humorom, strašću i gitarama, poručuje direkcija nezavisne nagrade Rock&Off koja će legendarnim punkerima, 30. siječnja u zagrebačkoj Tvornici, uručiti nagradu za životno djelo.

Rock&Off Nagrada za životno djelo KUD Idijotima zahvala je domaće rock i punk scene na koju su KUD Idijoti neupitno utjecali svojom glazbom i stavom

Osnovan prije gotovo 40 godina, legendarni pulski sastav KUD Idijoti svojom glazbenom ostavštinom ostavio je neizbrisiv trag na glazbenoj sceni. A kako ne bi sve ostalo samo na hvalospjevima i lijepim riječima, pobrinut će se direkcija nezavisne nagrade Rock&Off koja će legendarnim punkerima, 30. siječnja u zagrebačkoj Tvornici, uručiti nagradu za životno djelo.

KUD Idijoti postat će tako drugi dobitnici Rock&Off nagrade za životno djelo, nezavisne novinarske nagrade koja nastoji revalorizirati ponekad medijski zanemarene autore i djela domaće rock, alternativne, hip hop, indie, kantautorske i elektronske scene.

”Rock&Off Nagrada za životno djelo KUD Idijotima zapravo je zahvala domaće rock i punk scene, bendova poput Hladnog piva, TBF-a ili Mašinka na koje su Idijoti utjecali svojom glazbom i stavom. Za slobodu i mir borili su se humorom, strašću i gitarama”, poručili su iz direkcije nezavisne nagrade Rock&Off.

Nedavno objavljeno Dancing Bearovo reizdanje sjajnog koncertnog albuma KUD Idijoti ”Gratis Hits Live!” na CD-u i dvostrukom LP-u, čija je prva naklada rasprodana u rekordnom roku, te sjajan dokumentarni film ”Tusta” autora Andreja Korovljeva i objavljena knjiga Nenada Marjanovića dr. Frica ”Život s Idi(j)otima”, potvrda su da ova nagrada ide u ruke sastavu koji je svojim djelovanjem prerastao pojam benda i postao simbol generacije.

Live album “Gratis Hits Live!”, snimljen je 5. i 6. veljače 1999. u pulskom klubu Uljanik povodom 18. rođendana sastava, a kolekcija od 27 energičnih i beskompromisnih snimki objedinjenih na ovom izdanju najbolje dočarava iskrenu strast i stav ljudi koji su punk živjeli i disali, sve ono po čemu će se KUD Idijoti pamtiti.

Objavljeno 30.01.2020.

Vremeplov

To je laž da se ratovi vode u ime boga. Možda tako izgleda, ali uvijek iza toga stoje interesi otđjeni od ljudi. Politika velikih sila ili nešto slicno.


John Mclaughlin