Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kyuss dolazi u Hrvatsku!

Kyuss dolazi u Hrvatsku!Glasina koja već neko vrijeme kruži našom scenom danas je dobila svoju potvrdu.
Najveći, najlegendarniji i najvoljeniji stoner rock band svih vremena, mitski kalifornijski Kyuss, u svojoj trenutnoj postavi Kyuss Lives! dolaze na svoj premijerni nastup na ovim prostorima u srijedu 30.05.2012., u zagrebačku Tvornicu kulture.

Band koji je udario temelje zvuku koji će se kasnije toliko masivno kopirati i band koji je iza sebe ostavio apsolutno najznačajnije albume stoner rock žanra, nakon 15 godina pauze vratio se na svjetske pozornice u postavi koja uključuje 3 od 4 originalna člana - John Garcia na vokalu, Brant Bjork na bubnjevima i Nick Oliveri na bassu. Jedini koji nedostaje legendarni je Josh Homme, kasnije osnivač Queens Of The Stone Age, no i gitarist koji je odobrio trenutnu postavu Kyussa, te čak nekoliko puta i nastupio s njima. John Garcia je jednom prilikom izjavio da bez Hommea nema Kyussa, stoga se grupa odlučila za novo ime, a umjesto Hommea gitaru svira Belgijanac Bruno Fevery koji je ranije svirao sa Garciom u “Garcia Plays Kyuss” projektu.

Kyuss su za vrijeme kratkog djelovanja objavili 4 albuma u prvoj polovici 90ih godina, no nikada za vrijeme postojanja nisu postigli posebno veliku popularnost. Kult je počeo rasti nakon raspada, da bi njihove pjesme na koncertima počeli obrađivati velike grupe poput Toola, a kao uzore navodio ih je cijeli niz bandova. Eksplozijom Queens Of the Stone Age u pop kulturu, rastao je interes i za Kyussima, što je rezultiralo astronomskim ponudama promotera za nastupe na raznim festivalima.

U trenutnoj postavi band se konačno okupio prošle godine, na radost vjernog sljedbeništva diljem svijeta. Tada su odsvirali ogromnu svjetsku turneju koja je polučila izniman uspjeh.

U naše krajeve po prvi put dolaze 30. svibnja kad će do temelja protresti zagrebačku Tvornicu kulture. Bit će to ujedno i warm up koncert za nadolazeći Rokaj Fest.

Ulaznice za Kyuss Lives! u prodaji su od petka 03. veljače na svim prodajnim mjestima Eventima kao i na www.eventim.hr.

Početna cijena ulaznice iznosi 130 kn i vrijedit će do 19. veljače. Od 20. veljače do 29. svibnja cijena će iznositi 150 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 180 kn za svirku stoner rock bogova.

Kyuss Lives u Zagreb dovodi agencija Los Angeles.

Objavljeno 08.02.2012.

Vremeplov

Spavat ću kad umrem.
Warren Zevon