Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Labin Art Express - Podzemni kulturgrad XXI stoljeća

Labin Art Express - Podzemni kulturgrad XXI stoljećaLabin Art Express, nezavisnu podzemnu kulturnu organizaciju iz Labina u Istri, smještenu u bivšem rudniku, pokrenulo je 1991. desetak mladih nadobudnih ljudi u (ne) isključivo u umjetničke svrhe.

Od 1992. do danas L.A.E. organizirao je i producirao na stotine izložbi, koncerata, predstava, društvenih i političkih akcija, videoradova, nekoliko međunarodnih kazališno/plesnih i likovnih radionica i laboratorija, dva TransART festivala. Izdao je desetak kataloga, knjiga, dva albuma Metal Gurua - njegove umjetničke frakcije u kojoj sudjeluje njihov sugrađanin Massimo Savić.

L.A.E. sudjelovao je na najvećim međunarodnim kulturnim manifestacijama (EXPO ’98, Kulturna prijestolnica Europe 1994,1996, 2000) te izlagao i nastupao (samostalno i kolektivno) u najpoznatijim europskim muzejima, galerijama i dvoranama. L.A.E. egzogena je skupina koja u svoje redove prima sve umjetnike i neumjetnike koji s njima dijele temeljne pretpostavke sudjelovanja u umjetničkom procesu - umjetnost danas mora biti: mlada, sveobuhvatna, moderna, surova, moralna i sintetična.

Godine 1993. pokrenuli su Radio L.A.E., prvu nezavisnu radiopostaju u Hrvatskoj koja je odlukom Vlade ugašena već 1996. Uz potporu Europske komisije i pod pokroviteljstvom Vijeća Europe 1998. otvoren je Kulturni centar Lamparna.

To je prvi korak ka realizaciji projekta Podzemni grad XXI stoljeća - izgradnja podzemnog, futurističkog grada u napuštenim tunelima i halama labinskog rudnika uglja sa svim sadržajima koje neki grad po definiciji ima, a po uzoru na Labinsku republiku iz 1921., koji bi imao vlastitu samoupravu. Vrijeme je na strani Labin Art Expressa.

Anton Cvijić / Artist info

Objavljeno 31.07.2006.

Vremeplov

ZERP je bija realnost koja je trebala bit provedena, jer izlov ribe u mediteranskom bazenu je nategnut na 37% više nego što bi trebalo da se fond riba obnavlja.
Fran Tomašić (Kopito)