Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Laibach - Specijalno reizdanje debitantskog albuma

Laibach - Specijalno reizdanje debitantskog albumaLaibach, koji ove godine završava četvrto desetljeće djelovanja, objavio je specijalno izdanje svog debitantskog albuma ’Laibach’, prvobitno objavljenog 1985. (Škuc / R.o.p.o.t.), u to vrijeme u cenzuriranom formatu i bez imena grupe.

Novo izdanje objavljeno je kao vinil i CD kutija, a vlasnici jednog ili drugog kompleta također imaju pristup digitalnoj verziji svih pjesama na webu. CD izdanje sadrži 3 nosača zvuka, a vinilna kutija dva dvostruka i jedan vinilni album. Dakle, ovo je prošireno izdanje koje zapravo kombinira tri albuma, LAIBACH, REVISITED i UNDERGROUND.

Album LAIBACH sadrži 15 izvornih pjesama benda od 1982. do 1985. Album REVISITED sadrži 12 pjesama, od kojih je deset prerada Laibach pjesma iz prve polovice 80-ih, a od kojih su dvije live numere, u suradnji sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenija i Lvovskom filharmonijom. Treći album, pod nazivom UNDERGROUND, sadrži jedan od tri koncerta, koje je Laibach izveo 2012. u rudniku Velenje, dvjesto metara pod zemljom.

Taj materijal predstavljaju rane pjesme s početka rada benda, a koncerte je snimio nažalost pokojni legendarni tonski majstor Boško Bursać, kojem je Laibach i posvetio ovaj album. Još pet pjesama iz tog ranog razdoblja dostupno je na internet stranicama benda.

LAIBACH REVISITED projekt objavljen je u ograničenoj nakladi, a u kutiji se može naći i posebna numerirana metalna značka s originalnim Laibach simbolom s početka 80-ih. Dio izdanja je i popratna knjižica sa svim informacijama i uvodnim tekstom urednika prvog izdanja albuma Igora Vidmara te knjiga s opsežnim esejem Marcela Stefančića Jr., kao i kratki zaključni tekst prvog slovenskog predsjednika Milana Kučana.

Vinilna kutija također sadrži dvostruki plakat s portretima članova Laibacha i njihovih mnogobrojnih suradnika koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali u tom izdanju ili na koncertima grupe. Izdavač broja je Društvo za retroavantgardu. .

Grupa Laibach ove je godine već odsvirala nekoliko zanimljivih koncerata. U Australiji je održala turneju od pet koncerata. Metro Theatre u Sydneyu ugostio ih je 16. siječnja, nakon čega su nastupili četiri puta s različitim programima na čuvenom Mona Foma festivalu u Tasmaniji gdje su bili jedni od glavnih zvijezda. Na povratku u Europu, grupa se zaustavila u Hong Kongu gdje je 22. siječnja održala već drugi koncert u toj azijskoj metropoli.

Od 8. do 10. veljače Laibach je imao tri nastupa u njemačkoj prijestolnici, gdje je na poziv Heiner Müller Gesellschafta koproducirao kazališno-glazbeni projekt „Wir sind das Volk“, nadahnut tekstovima pokojnog kontroverznog njemačkog dramatičara Heinera Müllera.

Sve tri predstave u legendarnom kazalištu HAU1 (Hebbel am Ufer) arhitekta Oscara Kaufmanna bile su rasprodane, pa se zbog velikog interesa pripremaju dodatne četiri predstave na jesen.


Objavljeno 27.02.2020.

Vremeplov

Nemojmo idealizirati situaciju, bavljenje glazbom u Hrvatskoj ne išće ništa više vremena od imanja bilo kojeg prosječno vremenski konzumirajućeg hobija...
Aljoša Šerić (Ramirez / Pavel), intervju za RiRock.com