Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Led Zeppelin pred sudom

Led Zeppelin pred sudomEngleski rokeri Led Zeppelin mogli bi se uskoro mogli naći pred sudom zbog tvrdnji da je njihova pjesma iz 1971. ’Stairway To Heaven’ kopija pjesme ’Taurus’ američkog benda Spirit, piše Rolling Stone.

Odvjetnik koji zastupa pokojnog gitarista Spirita Randyja Californiu tvrdi da su hard-rock legende ukrale intro Spiritove pjesme iz 1968. te je najavio tužbu za kršenje autorskih prava.

Odvjetnik Francis Alexander Molofiy pokušava blokirati i nadolazeće reizdanje albuma ’Led Zeppelin IV’. Tvrdi da bi njegov klijent trebao dobiti pisano priznanje za pjesmu. Ideja iza svega ovoga je da Randy California dobije pismenu potvrdu za ’Stairway to Heaven’, rekao je, dodavši da se to već duže vrijeme sprema.

Mark Andes iz Spirita kazao je da su Zepellini mogli čuti Taurus kada su ta dva benda bili zajedno na turneji u kasnim 60-ima, ocjenivši da je pjesma uvijek imala dobar i velik odaziv, piše časopis Uncut.

U intervjuu za časopis ’Listener’, objavljenom one godine kada je preminuo (1997.), California je kazao da ima osjećaj da je ’Stairway to Heaven’ ukraden. Dečki su zaradili milijune dolara na njoj i nikada nisu rekli hvala niti me pitali da mi daju dio novaca za to. To mi je bolna točka. Možda će ih njihova savjest jednog dana natjerati da poduzmu nešto, rekao je.

Californijeva obitelj ustvrdila je da prije nisu poduzimali nikakve pravne akcije jer si to nisu mogli priuštiti. Naime, California je kraj svog života proveo svirajući sitar u indijskom restoranu u zamjenu za hranu.

Zeppelinov glasnogovornik odbio je komentirati slučaj.

Objavljeno 27.05.2014.

Vremeplov

Internet je mač s dvije oštrice. S jedne strane pruža šansu da plasiraš svoju muziku ali oduzima šansu da zaradiš na svojoj muzici.
Vladimir Janković Džet, intervju za RiRock.com