Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ledene oči - ’Bitka za snove’

Ledene oči - ’Bitka za snove’Mladima u manjim sredinama sužene su perspektive za duhovnu nadgradnju u različitim životnim sferama. Uglavnom bitka za snove mladih talenata u provinciji se završava porazom. Čista slučajnost je da se mladi sličnih godina i sličnih snova sretnu i da zajedno rade na ostvarenju svojih snova. Ovo je bitka za snove rock benda Ledene oči opisana riječima basiste Gabriela Madarasa.

Živimo u vremenu kada u Srbiji, a može se reći i na čitavom Balkanu, nema prave rock scene. Klubova za svirke je malo čak i u glavnim gradovima, a u provinciji još manje. Ne obraćajući pažnju na ovo mi smo oformili bend početkom 2014.-e godine i odlučili se oprobati stvarajući autorske pjesame. Doduše tad smo imali tek tri člana. Pjevač Vladimir Volkov, ja (basista Gabriel Madaras) i menadžer Đula Madaras. Krajem godine su se bendu priključili gitaristica Sanela Đember i bubnjar Norbi Halai.

Naša glazbena opredjeljenja su dosta različita. Vladimir je odrastao uz pesme Bjelog dugmeta, Divljih jagoda, Kerbera. Norbi sluša malo moderniju muziku, Bring me the horizon mu je omiljeni bend, a pored toga sluša i techno muziku. Na mene (Gabriel) su najviše utjecali alternativni bendovi poput Red Hot Chili Peppersa, Billy Talenta, Green Daya itd. Sanela je završila srednju muzičku školu za gitaru, tako da je na nju puno utjecala klasična muzika. Na ove razlike u stilovima mi gledamo kao na snagu, a ne kao slabost.

Kombinacijom ovih različitih stilova vjerujemo da smo stvorili nešto malo drugačije, svježije na našoj siromašnoj rock sceni. Jemsoli uspeli u tome to ostavljamo našim slušateljima da presude.

Snimili smo prvi album pod nazivom „Bitka za snove“. Ona se sastoji od 11 pjesama, od kojih smo za 4 snimili spot i objavili na youtube-u. Prisutni smo i na ostalim društvenim mrežama (facebook, twitter, soundcloud). Trenutno se fokusiramo da imamo što više nastupa i koncerata.

Repertoar smo upotpunili ex-yu hitovima i tako sa mješanjem obrada i autorskih pjesama upoznajemo publiku s našim pjesmama. Publika jako dobro prihvača naše pjesme i želimo vremenom da bend isključivo izvodi autorske pjesme. Do sad smo samo nastupali po Srbiji, ali silno iščekujemo nastupati i u inozemstvu, jer rock and roll publika ne poznaje granice.

Teme koje obrađujemo su uglavnom ljubavne, a poruke naših pjesama su pozitivne. Naša prva pjesma „Kraljica“ nosi poruku „..ovaj život vrijedi živjeti..“, Refren pjesme „Bitka za snove“ s istoimenog albuma glasi „..samo mesec zna šta će sutra doneti, znam da nikada ja se neću predati..“, pjesma „Menjamo svet“ glasi „..Životnije kazna nego nada da zasluženo dobija..“, itd.

Rock muzika u Srbiji već dugo godina nije dio života mladih što dobro oslikava stanje u društvu. Jako nedostaje medijska pažnja ka mladim rock bendovima, a ima ih puno koji pokušavaju stvoriti nešto novo pa nedostatkom podrške brzo se i predaju.Mi se ipak nadamo da će se ovo u budućnosti promijeniti, a dotle ćemo i dalje voditi našu bitku da ostvarimo snove pomoću muzike i pozitivne energije.

Puno pozdrava svim čitateljima i redakciji RiRock.com-a od svih članova benda Ledene oči! Nadam se da se vidimo u skorijoj budućnosti na nekom od koncerata.

Gabriel

Objavljeno 01.12.2015.

Vremeplov

Što god manje znaš - više vjeruješ.
Bono (U2)