Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Legendarni koncert Jimi Hendrixa s Woodstocka u kinima

Legendarni koncert Jimi Hendrixa s Woodstocka u kinimaU čast 70 godina od rođenja Jimi Hendrixa, u kinima diljem svijeta bit će prikazan njegov nastup na Woodstock festival iz 1969 godine.

Ova specijalna prezentacija je dugo i pažljivo montirana od masivne arhive koja postoji a za sve je zadužen originalni režiser festivala Michael Wadleigh dobitnik Oscara, kao i njegov kreativni tim i dio ljudi iz tvrtke Experience Hendrix LLC.

Hendrix je tada predstavio svoj novi bend i njegov jedinstveni stil je zaista došao do izražaja, što je kamera i uhvatila i može se vidjeti na snimci. Tog jutra u kolovozu 1969 Hendrix je svirao ”Voodoo Child (Slight Return)”, ”Fire”, ”Purple Haze” and ”Foxy Lady” kao i dramatičnu verziju američke himne ”Star Spangled Banner”.

Filmu je dodan i do sada neobjavljen materijal Hendrixa prije samog festivala, kao i članova benda Billy Cox i Mitch Mitchell, tonca Eddie Kramera i promotora Woodstocka Michael Lang.

Bonus dokumentarac koji prethodi samom nastupu benda pokazuje napore da se festival održi i da se Hendrixu osigura mjesto glavne zvijezde. Režiser bonus dokumentarca je dobitnik Grammy nagrade Bob Smeaton (”Beatles Anthology”, ”Band Of Gypsys”, ”Festival Express”).

Nastup Jimi Hendrixa na Woodstock smatra se jednim od najcjenjenijih u rock glazbi do danas. Nova verzija ovog koncerta je restaurirana s originalne 16mm trake na suvremenu digitalnu tehnologiju obrade slike kao i sa 5,1 dolby surround sustavom zvuka čiji je mix radio legendarni producent Eddie Kramer koji je i bio originalni tonac na festivalu i radio je s Hendrixom tokom njegove karijere .

26.11.2012. je jedina premijera filma ”Hendrix 70: Live From Woodstock”.

Objavljeno 13.11.2012.

Vremeplov

Kako mogu biti bilo tko drugi nego ja sam?
Dave Matthews