Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Lenny Kravitz u Zadru nastupio pred 8.000 fanova

Lenny Kravitz u Zadru nastupio pred 8.000 fanovaAmerički rocker Lenny Kravitz je u Zadru uprkos problemima s opremom, zamornom čekanju u koloni na cesti uzrokovanom požarom i zaustavljanju na crnogorskoj granici održao vrlo dobar koncert. Zadrani i njihovi gosti uživali su u brojnim pjesmama gotovo dva sata - koliko je trajao Kravitzov nastup otvoren pjesmom ”Again”.

Više od sat vremena čekanja, nenajavljeno otkazivanje nastupa TBF-a i kvar na gitarskom pojačalu već na drugoj pjesmi nije odavalo dojam da se radi velikom koncertu. No, već nakon par pjesama energični baštinik Hendrixa, Lennona i američkog ”crnog” funk-rocka iz 70-ih godina raspršio je nagomilane sumnje da će se vruća zadarska rock večer pretvoriti u fijasko.

Kravitz je sa svojim pratećim bendom održao dojmljiv nastup u sklopu turneje ”Love Revolution 08” gdje je naglasak ipak bio na njegovog ”best of” repertoaru, a, na sreću, nešto manje na novim pjesmama s posljednjeg pomalo dosadnjikavog albuma ”It Is Time For a Love Revolution”. Na čuđenje mnogih ipak nije odsvirao dva svoja najveća hita - ”Mr. Cabdriver” i ”Are You Gonna Go My Way” - što je, ruku na srce, postala već pomalo iritantna navada nekih stranih glazbenih zvijezda koje gostuju u Hrvatskoj.

Sve u svemu, ništa revolucionarno se na parkiralištu kraj dvorane Jazine nije dogodilo, kako bi netko manje upućen mogao pomisliti, ali u slučaju ovog vještog kompilatora i solidnog retro autora sasvim dovoljno. Kravitz se ”iskupio” za neslavno otkazivanje zagrebačkog koncerta i više nego dovoljno svojim pošteno odrađenim sinoćnjim nastupom u Zadru. (M.B.)

Objavljeno 07.08.2008.

Vremeplov

Stvarno je mnogo pojava u glazbi i u prošlosti i danas kojima se divimo.
Nenad Borgudan (Detour)