Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Letu Štuke i ”Mali”

Letu Štuke i ”Mali”U prostoru u kojem je 14. 10. 2009. održana press konferencija (u organizaciji “Long Play-a’’) grupa Letu Štuke je snimala beogradski koncert.

Iskoristivši snimke s koncerta a sa Low Budget pakiranjem nastao je treći spot za pjesmu “Mali” sa albuma “Proteini i ugljikohidrati”.

Ispričana priča na koncertu vješto dočarava atmosferu iz kadrova u spotu. Publika i bend dobivaju “kartu više” sa svakim novim spotom (ili bilo kakvim medijskim djelovanjem) ali “gorka pilula”, je i dalje nedostatak novca kako bi bend dobio nešto “jače”. Samim tim, poslije odgledanog spota prisutni novinari, fanovi i gosti benda Letu Štuke mogli su vidjeti “nabacane” pokretne slike kakve možete naći na internetu… slabo upakirane tj. montirane sekvence s koncerta dovode do, glazbenim rječnikom rečeno, kakofonije tj. slika koje nikako ne dočaravaju ritam pjesme.

Primijedba upućena bendu koji poslije drugog albuma sprema treći je da se ovako “nemontirano” montiran spot radi za bendove koji su postojali prije 20 i više godina a nikako za grupu koja gradi karijeru.

Ipak, ostaje rečenica koja donekle spašava situaciju: sve je dobro što nije folk. Dino Šaran i Đani Pervan su na press konferenciji pohvaljeni da je grupa Letu Štuke rampa neukusu, šovinizmu i nacionalizmu koji pritišću sve dijelove prostora na kojem obitava grupa Letu Štuke tako da, ako je novi spot rađen kao Low Budget materijal, njihova glazba je nešto mnogo više, jače, smjelije, …

U spotu se pojavljuju i prijatelji benda: Žika Todorović (ex Disciplina Kičme, EKV) i Sergej Trifunović. Umijesto spomenutog Sergeja na press konferenciji se pojavio njegov brat, također glumac, Bane koji je, uspoređujući Azru i Bijelo Dugme s Beatlesima i Rolling Stonesima samouvjereno prognozirao da će Letu Štuke uskoro biti kao spomenuti bendovi po broju hitova.

Ostaje da sačekamo da se vidi, jer je bend Letu Štuke uveliko počeo pripreme za svoje treće izdanje. Strpljenje molim!

Ivica Stanković

Objavljeno 20.10.2009.

Vremeplov

Otpor prema neprirodnim situacijama zapravo uvijek nosimo u sebi. Čovjek je slobodan kada ima izbora.
Pavica Čabrijan (Paraf), intervju za RiRock.com