Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Liam Gallagher predstavio novi album ‘’C’Mon You Know’’

Liam Gallagher predstavio novi album ‘’C’Mon You Know’’ Prva dva solo albuma Liama Gallaghera koja su postigla #1 na ljestvicama – ‘’As You Were’’ i ‘’Why Me? Why Not’’ – uvećali su potencijal jednostavne formule za uspjeh: spojite Liamov vokal koji je definirao jednu eru glazbe i suradnike od povjerenja te dodajte novi zamah klasičnim rock temama i ujecajima ‘60ih koje Liam toliko voli. No, treći put jedan od braće Gallagher donosi obrat u priči sa svojim novim albumom ‘’C’Mon You Know’’ koji je objavljen ovog petka, 27. svibnja 2022.

Prvotno inspiriran izvanrednim naletima kreativnosti njegovog stalnog suradnika Andrewa Wyatta, album ‘’C’Mon You Know’’ skrenuo je neutabanim stazama. Naravno, Liam kao Liam, zadržao je nešto prepoznatljivog zvuka The Beatlesa i The Stonesa, ali brza analiza albuma pokazati će reference na puno toga, od T-Rexa i Hendrixa do The Polyphonic Spree I Beastie Boysa. A izdanje su posebno obojale neočekivane suradnje s Daveom Grohlom, Ezrom Koenigom iz Vampire Weekend i Nickom Zimmerom iz Yeah Yeah Yeahs.

Kao što je Liam u svom stilu sažeo u intervjuu za The Sunday Times, “Pomalo je neobičan na mjestima, što je dobro: 80 posto ludila i 20 posto klasike. Ako ćete početi raditi takve stvari na svom trećem albumu, pomoći će ako okolo hara malo Covida. Jer ako ne dobije zalet, i ljudi kažu: ’Nisam siguran u ovo, malo je čudno’, možemo za to okriviti virus i vratiti se klasičnim stvarima.”

I dok je Liam Gallagher na pozornici još jednaka sila prirode kao što je bio prije gotovo trideset godina, jegovi tekstovi na albumu ‘’C’Mon You Know’’ prije će se pružiti u utješni zagrljaj nego potaknuti sukob. To je najočitije u priznanju na naslovnoj pjesmi: ”muka mi je od glume da sam opasan” - ideji koje se također dotiče u ‘’Diamond In The Dark’’. ‘’More Power’’ nudi nadu da će sve one stvari koje ne idu kako ste planirali u konačnici biti onakve kakve trebaju, dok je ‘’Better Days’’ čisti romantizam. Posljednji stihovi govore sve dok se album privodi kraju: ”Mogu vam ponuditi samo svoju ljubav.”

Objavljeno 08.06.2022.

Vremeplov

Punk u Rijeci nije bila samo glazba, riječki je punk bio pokret koji je krenuo, pokrenuo i rasturio sve šablone koje su u ovom gradu i toj ondašnjoj državi tada vladale. A okidač su mu bili, ne intelektualci, ne seljaci, ne radnička klasa, već klinci – golobradi mulci i još nepropupali cureci.
Slavica Mrkić Modrić, riječka novinarka (Novi list)