Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Little Mountain - predgrupa Morcheebi u Zagrebu

Little Mountain - predgrupa Morcheebi u ZagrebuSjajan britanski trio Morcheeba vraćaju se u Tvornicu kulture 11.12.u sklopu svoje velike “Greatest Hits – Plugged & Unplugged” turneje godinu dana nakon prošlogodišnjeg gostovanja koje je označeno jednim od najboljih koncerata sezone u Zagrebu.

Kao predgrupa nastupit će Little Mountain, folk rock band iz Londona, novi sastav morcheebinog Rossa Godfreya.

Na Little Mountain je jako utjecao folk i rock zvuk 60-ih i 70-ih godina, ali njihove pjesme žive u modernom svijetu i odupiru se trendu pretjeranog editiranja uradaka. Nedavno objavljeni debitantski album “Little Mountain” obilježavaju idilični glas Amande Zamolo, izvedba Stevena Forshawa koji sviranjem gitare i pjevanjem uvodi u trans, kao i sjajan zvuk Rossa Godfreya koji briljira u upotrebi vintage instrumenata i gitarskim solažama.

Morcheeba, bend predvođen božanstvenom vokalisticom Skye Edwards koja nastupa uz braću Paula i Rossa Godfreya, kroz svoj je dugi rad miješala utjecaje funka, bluesa, trip hopa i postala pionirom cijelog glazbenog vala, a njihov izričaj i dalje zvuči svježe. Morcheebina turneja sugestivnog naziva “Greatest Hits – Plugged & Unplugged” najbolje dočarava kakva će biti setlista nastupa na potezu koji broji dvorane od Engleske i Češke, preko Austrije, Švicarske, do Mađarske i Hrvatske. Gotovo dva desetljeća rada benda kroz 8 albuma bit će sumirana u najvažnije trenutke u koje spadaju “Trigger Hippie”, “Part of the Process”, “World Looking In” “Rome Wasn’t Built In A Day”, “Blindfold”, The Sea”, “Over And Over”, “Let Me See” ili pak “Otherwise”.

Morcheeba se pojavila sredinom 90-tih u vrijeme velikog proboja trip hopa na svjetsku glazbenu scenu. Već prvi album “Who Can You Trust” i singl “Trigger Hippie” priskrbili su im podršku medija i fanova što se dodatno učvrstilo drugim albumom “Big Calm”. Izdanje iz 1998. ostalo je upamćeno kao jedan od najpopularnijih albuma tog desetljeća nošeno ogromnim hitovima “Blindfold”, “Shoulder Holster” i “The Sea”. I sljedeći album “Fragments Of Freedom”, s glavnim singlom “Rome Wasn’t Built In A Day”, je polučio ogroman uspjeh, mada je grupu više okrenuo u pop vode. “Charango” iz 2002. predstavlja kraj prvog perioda rada grupe jer nakon njega Skye odlazi i na sljedeća dva izdanja braća Godfrey surađuju s brojnim pjevačicama. Nakon gotovo osam godina izbivanja Skye se vratila u postavu na albumu “Blood Like Lemonade” nakon čega je objavljen još jedan - “Head Up High” u listopadu 2013.

Koncert Morcheebe bit će ujedno i posljednji koncert kojim se obilježava 30 godina kultnog Radija 101.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 150 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 170 kn za ulaz.

Prodajna mjesta:
• Tvornica kulture (Ljudevita posavskog 1)
• Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr
• Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.Objavljeno 03.12.2014.

Vremeplov

Joao Gilberto na gitari može ”čitati novine” i zvučat će odlično.
Miles Davis