Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Lovely Quinces u konkurenciji za nagradu Impala

Lovely Quinces u konkurenciji za nagradu ImpalaNagrada europskih nezavisnih izdavača IMPALA, ove se godine dodjeljuje po peti put, i Hrvatska će ponovno imati predstavnika u konkurenciji za europski nezavisni album godine.

Ove godine Hrvatsku će predstavljati Dunja Ercegović svima poznatija kao Lovely Quinces s izdanjem ”Meet Me in Moscow (Part One)”, čiju produkciju potpisuje Mark Mrakovčić. Lovely Quinces prepoznata je od strane publike koje prati nezavisnu scenu što potvrđuje i njeni recentni europski nastupi s Giant Sandom, Thurston Moore Bandom, Morcheebom, Tame Impala i Kurtom Vileom, ali i predstavljanja na Waves Vienna i SXSW festivalima.

Osim što će se naći u jakoj konkurenciji nezavisnih izdanja, vjerujemo da će Lovely Quinces odlično predstaviti hrvatsku nezavisnu scenu putem medijskih kanala IMPALA-e, što uključuje i posebno kreiranu Spotify playlistu za svjetsku promociju najbolje europske nezavisne muzike.

Ove se godine nagrada dodjeljuje po peti put, a kako IMPALA obilježava petnaestu godišnjicu postojanja, iznimno su ove godine uzeta u obzir samo ona izdanja (album ili EP) objavljena za nezavisnu diskografsku kuću koja nije osnovana prije 2000. godine. Izdanja je morao objaviti hrvatski izvođač za hrvatskog nezavisnog izdavača, te biti objavljena u kalendarskoj godini (između 1. siječnja i 31. prosinca). Trajanje izdanja nije ograničeno niti je ograničen format (CD, download, vinil...).

Nominacije na razini Europe šalju se do 4. prosinca kada će biti proglašeni finalisti, a potom i najbolji. Selekcija na hrvatskoj razini ove je godine organizirana tako da su glazbeni profesionalci Mirela Priselac Remi, pjevačica, prevoditeljica i jedna od osnivača 383 Recordsa, Aljoša Šerić, glazbenik, Branko Komljenović, direktor Menarta i član IMPALA udruženja, Mate Škugor, glazbeni promotor - ŽednoUho, Aleksandar Dragaš, glazbeni kritičar u Jutarnjem listu, te Krešimir Blažević, glavni urednik i suosnivač portala Muzika.hr, odabrali hrvatsko izdanje za nagradu najboljeg europskog albuma 2015. godine.

Iza imena IMPALA krije se udruženje europskih nezavisnih izdavača osnovano 2000. godine koje broji više od 4 tisuće članova. Svake godine dodjeljuju nagradu za europsko nezavisno izdanje godine koja je pandan američkoj nagradi Mercury te potiče glazbeni talent i različitost izdanja europskih nezavisnih diskografa.

Nezavisni diskograf svaki je diskograf u kojem četiri velika diskografa, tzv. ’major labels’ (Warner Music Group, EMI, Sony Music i Universal Music Group) nemaju većinskog udjela, bilo izravno ili neizravno.

S ovih područja Dubioza kolektiv bila je dva puta nominirana za nagradu, a uz njih među nominiranima bili su The Bambi Molesters, Jelena Radan i Nina Romić. Dobitnici nagrade za europski nezavisni album godine bili su Adele sa ”21”, The xx i album ”Coexist”, Caribou s albumom ”Our Love”, Efterklang s albumom ”Magic Chairs” te Guadalupe Plata s istoimenim albumom.

Objavljeno 09.12.2015.

Vremeplov

Ponekad mi je od samoga sebe muka.
Mark Eitzel (American Music Club)