Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Luce - ”U bojama”

Luce - ”U bojama”Talentirana mlada kantautorica Luce objavila je svoj prvi EP “U bojama” na kojem se nalazi pet skladbi I kojeg će koncertno promovirati u Tvornici kulture 30.10.2015.

”EP ”U bojama” je početak jedne vrlo osobne priče i putovanja koji kroz pet intimnih pjesama obuhvaća i spaja paletu emocija i doživljaja kroz prizmu dva svijeta: onog unutarnjeg, oku nevidljivog i onog drugog, koji je svugdje oko mene, u mnogim bitnim mi bićima, stvarima, pojavama” - ističe mlada umjetnica za koju mnogi tvrde da je najljepši ženski vokal mlađe generacije.

Svoje prvo predstavljanje Luce je imala krajem svibnja prošle godine s pjesmom “Možda mi” za koju je tekst napisala Ines Prajo, a aranžman i produkciju Zvonimir Dusper - Dus. Pjesma, koja je ujedno i početak njezine glazbene afirmacija, je u kratkom roku osvojila veliki broj slušatelja nakon čega su uslijedile i pozitivne kritike od strane struke.

Nije se dugo čekalo i na njezin drugi singl “Sama ostajem” u kojem joj se autorski pridružuje Vinko Ergotić, a koji dospjeva do petog mjesta top liste MTV domaćica: “Pošto nisam dovoljno vješta na gitari, moj prijatelj Vinko Ergotić mi je povremeno ”uskakao u pomoć” konkretiziranjem instrumentalnih linija nekih mojih pjesama ili dodavanjem nekih uvijek posebnih, zanimljivih rifova. Kroz ta druženja i ”jammanja”, shvatili smo da imamo slična razmišljanja i ideje te smo ih počeli spajati u zajedničke tekstove i melodije.

Pjesma ”Sama ostajem” je prvi cjeloviti zapis te naše suradnje. Svojim prizvukom asocira na neke skladbe minulih vremena, evocirajući emocije i uspomene kojih se možemo prisjetiti, ali ih nikada vratiti.” – prisjetila se Luce.

Uslijedio je nastup na Runjićevim večerima, gostovanja na koncertima Sare Renar i grupe Meritas, a kao šlag na kraju uzbudljive debitantske godine je bio poziv glazbene dive Josipe Lisac koja je Luci ustupila mjesto na pozornici u Velikom pogonu Tvornica kulture u sklopu večeri “Koncert posvećen Karlu Metikošu” gdje su zajedno zapjevale Lucinu baladu “Možda mi”.

U statusu najavnog singla EP-a odabrana je pjesma “Nakon dana tog” još jedna partnerska suradnja s Vinkom gdje po prvi put surađuje i s producentom i aranžerom Mark Mrakovčićem u čijem radnom opusu već bilježimo suradnje s Irenom Žilić i Lovely Quinces.

Službena koncertna promocija EP-a održat će se 30. listopada u Malom pogonu Tvornice kulture, a kao Lucina predizvođačica nastupit će mlada i talentirana Dina Rizvić.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Ulaznice u pretprodaji iznose 25 kn, a na dan koncerta 30 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture - Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop - Varšavska 1
• Dirty Old Shop - Tratinska 18
• Prodajna mjesta i www.entrio.hr
Objavljeno 16.10.2015.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)