Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Luce - ”U bojama”

Luce - ”U bojama”Talentirana mlada kantautorica Luce objavila je svoj prvi EP “U bojama” na kojem se nalazi pet skladbi I kojeg će koncertno promovirati u Tvornici kulture 30.10.2015.

”EP ”U bojama” je početak jedne vrlo osobne priče i putovanja koji kroz pet intimnih pjesama obuhvaća i spaja paletu emocija i doživljaja kroz prizmu dva svijeta: onog unutarnjeg, oku nevidljivog i onog drugog, koji je svugdje oko mene, u mnogim bitnim mi bićima, stvarima, pojavama” - ističe mlada umjetnica za koju mnogi tvrde da je najljepši ženski vokal mlađe generacije.

Svoje prvo predstavljanje Luce je imala krajem svibnja prošle godine s pjesmom “Možda mi” za koju je tekst napisala Ines Prajo, a aranžman i produkciju Zvonimir Dusper - Dus. Pjesma, koja je ujedno i početak njezine glazbene afirmacija, je u kratkom roku osvojila veliki broj slušatelja nakon čega su uslijedile i pozitivne kritike od strane struke.

Nije se dugo čekalo i na njezin drugi singl “Sama ostajem” u kojem joj se autorski pridružuje Vinko Ergotić, a koji dospjeva do petog mjesta top liste MTV domaćica: “Pošto nisam dovoljno vješta na gitari, moj prijatelj Vinko Ergotić mi je povremeno ”uskakao u pomoć” konkretiziranjem instrumentalnih linija nekih mojih pjesama ili dodavanjem nekih uvijek posebnih, zanimljivih rifova. Kroz ta druženja i ”jammanja”, shvatili smo da imamo slična razmišljanja i ideje te smo ih počeli spajati u zajedničke tekstove i melodije.

Pjesma ”Sama ostajem” je prvi cjeloviti zapis te naše suradnje. Svojim prizvukom asocira na neke skladbe minulih vremena, evocirajući emocije i uspomene kojih se možemo prisjetiti, ali ih nikada vratiti.” – prisjetila se Luce.

Uslijedio je nastup na Runjićevim večerima, gostovanja na koncertima Sare Renar i grupe Meritas, a kao šlag na kraju uzbudljive debitantske godine je bio poziv glazbene dive Josipe Lisac koja je Luci ustupila mjesto na pozornici u Velikom pogonu Tvornica kulture u sklopu večeri “Koncert posvećen Karlu Metikošu” gdje su zajedno zapjevale Lucinu baladu “Možda mi”.

U statusu najavnog singla EP-a odabrana je pjesma “Nakon dana tog” još jedna partnerska suradnja s Vinkom gdje po prvi put surađuje i s producentom i aranžerom Mark Mrakovčićem u čijem radnom opusu već bilježimo suradnje s Irenom Žilić i Lovely Quinces.

Službena koncertna promocija EP-a održat će se 30. listopada u Malom pogonu Tvornice kulture, a kao Lucina predizvođačica nastupit će mlada i talentirana Dina Rizvić.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Ulaznice u pretprodaji iznose 25 kn, a na dan koncerta 30 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture - Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop - Varšavska 1
• Dirty Old Shop - Tratinska 18
• Prodajna mjesta i www.entrio.hr
Objavljeno 16.10.2015.

Vremeplov

Glazba je za mene samo glazba. Možeš otići u bilo koji dio svijeta i čuti lijepu glazbu karakterističnu za to područje.
Etienne M’bappe