Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Machine Head predgrupa Metallici

Machine Head predgrupa MetalliciMachine Head je američki heavy metal bend iz Kalifornije. Robb Flynn i Adam Duce osnovali su bend 1991. godine. Do sada je bend prošao četiri izmjene članova a trenutni sastav čine Flynn (vokal i gitara), Duce (bas), Phil Demmel (gitara) i Dave McClain (bubnjevi).

Prvi album „Burn My Eyes” objavljen 1994., bio je veoma uspješan u Evropi i privukao pažnju MTV-a. Do sada su objavili sedam albuma koji su prodani u 2.4 milijuna primjeraka širom svijeta.

Zvuk Machine Head-a je vrlo brzo postao „uzorak” za ostale heavy metal bendove. Nikada se nisu uklapali u metalske trendove zbog čega su privukli brojne fanove ali nisu ljubimci i muzičkih medija.

Album „The Blackening” iz 2007. godine donio im je priznanje za „Najbolji album” na MetalHammer nagradama a Flynn je nagrađen sa „Golden God” priznanjem. Nastupali su na gotovo svim značajnijim festivalima.

Uz Machine Head na koncertu će nastupiti i Gojira bend osnovan 1996. godine u Francuskoj. Do 2001. godine bili su poznati pod nazivom Godzila. Čine ga Joe Duplantier pjevač i ritam gitara, bubnjar Mario Duplantier, gitara Christian Andreu i basist Jean-Michel Labadie. Od svog prvog studijskog albuma nisu mijenjali sastav i do sada su objavili 4 studijska, 1 uživo album, jedan singl i jedan DVD.

Njihov zvuk nije jednostavno klasifikovati jer sadrži nekoliko stilova. Na njih su utjecali metal bendovi kao što su Sepultura, Death, Morbid Angel, Meshuggah, Metallica, Pantera, Tool i Neurosis.

Njihova muzika je heavy metal sa oštrim udarcima bubnjeva, neobičnim ritmičkim obrascima i rifovima. Pjesme im imaju progresivne i neuobičajene strukture s rijetkom upotrebom standardnih strofa i refrena.

Elektronska prodaja ulaznica i rezervacije
www.arenabeograd.com
www.tickets.rs
www.eventim.rs

Objavljeno 23.04.2012.

Vremeplov

Dopuštanje pozitivnog iskazivanja mladenačke, često buntovne i nerazborite energije koja dolazi iz ovakvih prostora može u jednom trenutku dati najljepše trenutke tim mladim ljudima, a u isto vrijeme usmjeriti i sam tijek njihovih života. O istim tim ljudima u nekoj mjeri ovisi i budućnost ovog grada.
Damir Čargonja Čarli, intervju za RiRock.com