Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mangroove i Andrej Ljekaj izbacili remix ’’Preludij’’

Mangroove i Andrej Ljekaj izbacili remix ’’Preludij’’’’Preludij’’ je svjež komad soulful groovea kojeg potpisuju ManGroove i Andrea Ljekaj. Izvorni izričaj grupe ManGroove ne leži u čistom klupskom zvuku nego nastavlja tradiciju Jinxa i srodnih plesnih pop bendova s jazz/funk ritam sekcijom.(S. Šantak)

Ljekaj plovi sličnim vodama, samo u deep/tech aranžmanu, pa nije bilo teško pronaći zajedničko područje. Izvorna verzija skladbe nalazi na posljednjem studijskom albumu ManGroovea, na albumu ”Sami”.

Andrea Ljekaj o remixu: ’’Evo ga i moj remix za Mangroove i njihovu traku ’’Preludij’’. Bilo je ogromno zadovoljstvo remixarati meni najdražu pjesmu s njihovog posljednjeg albuma ’Sami’, te spojit moj zvuk s Željkinim predivnim glasom i Tonijevim klavirom U budućnosti ćete moći čuti još materijala stvorenog u toj kombinaciji, do tada, uživajte u mojoj verziji ’’Preludija’’, koji će biti uvršten na njihov sljedeći album.

Željka /Mangroove : Kad nam se Andrea javio, poslao svoj CV i, naravno, pjesme koje je radio bili smo jako znatiželjni što će može učiniti s ’’Preludijem’’. Već i sam odabir pjesme koja nije tipični singl već uvod u naš zadnji albuma te koja kreće iz vokalnog, a pretvara se u ful instrumental, dao je naslutiti da će se dogoditi jedan zaista poseban remiks. I, dogodio se zbog čega smo jako sretni. Kada smo Andreu osobno upoznali ostali smo iznenađeni činjenicom da tako mlad (tek su mu 22. godine) iza sebe ima puno glazbenog iskustva.

Razveselila nas je i činjenica da dolazi iz nešto drugačijeg glazbenog svijeta te da živi pod velikim utjecajem isključivo svjetske glazbene scene. Za svakoga tko se bavi glazbom bitno je da osim svoje autentičnosti ima i doticaj s novim trendovima, a stvarno super je kad vam se pruži prilika možete surađivati s mladim, talentiranim ljudima koji kreiraju neki novi glazbni svijet. Baš kao što ’’Preludij’’ označava početak našeg albuma ’Sami’ tako i ovaj remix nagovještava početak jednog lijepog glazbenog prijateljstva.

Objavljeno 24.08.2016.

Vremeplov

Zalažem se za slobodu izražavanja, za to da osoba radi ono u što vjeruje i da ide za svojim snovima.
Madonna