Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Marcelo & Napeti Quintet i Nicim izazvan - na Nisvilu 2015

Marcelo & Napeti Quintet i Nicim izazvan - na Nisvilu 2015U glavnom program Nišvila ove godine će, između ostalih, nastupiti i sastav Ničim izazvan, u petak 14. 08. kao i poznati hip – hoper Marčelo sa svojim Filterima, a uz pratnju jazzbenda Napeti Quintet, u subotu, 15. 08.

Sastav Ničim izazvan koji ima veliku bazu fanova različitih profila, kako kada je riječ o godištu tako i prema stilskim afinitetima, osnovali su u proljeće 2011. godine Bojan Gluvajić (vokal i gitara) i Boris Bakalov (vokal).

Veliku ulogu u razvoju benda, imao je i još uvijek je ima Robert Telčer (Veliki Prezir, Partibrejkersi). Na velika vrata srpske scene, ali i kada je riječ o zmeljama regije, ulaze već sljedeće godine kada je i počela suradnja sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog sastava Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra. Iz te suradnje nastao je prvi singl ’’O tebi’’, koji je glasovima slušalaca Radija B92 te 2012. proglašen srpskim domaćim hitom godine.

Sredinom travnja 2014. godine objavljuju svoj prvi studijski album na kojem su se našli svi dotada objavljeni singlovi uz četiri potpuno nove pjesme. Ukupno jedanaest numera producirao je Ðani Pervan, a snimane su u mostarskom studiju MC Pavarotti, zatim u studiju Šamarčina u Vrbasu, kao i u studiju Dobro polje u Beogradu.

Krajem 2014. Objavili su singl ’’Rekla je’’ a nakon njega i ’’Bo Bo Bom’’ kojima su najavili drugi studijski album koji će uz već poznate kompozicije predstaviti i publici Nišvila.
Osim Gluvajića i Bakalova članovi benda su i Mane Gluvajić, Borislav Kuga, Nemanja Vujović, Dragana Ilić, Igor Martinko, Marko Leđenac i Nikola Petrović.

Marko Šelić - Marčelo svakako je jedan od najupečatljivijih autora s ovih prostora i ne samo kada je riječ o hip hop sceni. Hvalospjevi o kvalitetu, snazi i angažiranosti njegovih tekstova već su postali svakodnevna stvar, a nedavno otvorena nova faza u njegovoj karijeri, bar kada je riječ muzičkom segment, već je sama po sebi dovoljan argument uvrštavanja njegove grupe u program Nišvila.

Njegovo posljednje izdanje ”Napet šou”, koje je u prvih šest mjeseci prodao u više od 10.000 primjeraka, pod utjecajem glavnog kompozitora i Markovog dugogodišnjeg suradnika Radeta Sklopića Raida, iznjedrilo je više jazz obojenih numera.

Među muzičkim suradnicima na albumu ”Napet šou”, najbrojniji su upravo predstavnici srpske jazz scene, predvođeni jednim od najaktivnijih jazz muzičara- pijanistom, kompozitorom i aranžerom Aleksandrom Jovanovićem Šljukom i violinistom Filipom Krumesom koji iza sebe ima sudjelovanje u mnogim jazz i world music projektima.

Sudjelovanje Miše Blama na albumu, na nažalost, vjerovatno jedan od posljednjih zabilježenih snimaka ovog velikana jazz scene, cijelom tom projektu već samo po sebi daje dodatnu težinu,

Članovi Napetog Quinteta s kojim će Marčelo uz svoje Filtere nastupiti u Nišu su trubač Miloš Nikolić, basista Marko Fabry i bubnjar Aleksandar Cvetković.

Objavljeno 13.07.2015.

Vremeplov

Nemam moto već vjerujem u ljude.
Žak Valenta, riječki redatelj